Yenişehir Havaalanı’ndan güzel haber… Bora Jet, Anadolu kentlerine her gün uçmak için geliyor

Gerçek ortada… Bursa çok uzun yıllar Anadolu’nun en uzak kenti olarak kaldı. Çünkü havayolu bağlantısı yoktu. O nedenle, Van’dan, ya da Diyarbakır’dan insanlar 1.5-2 saatte Ankara ya da İstanbul’a ulaşırken biz buradan 4-6 saat süren uzun ve zorlu yolculuklarla varabildik.
Yenişehir Havaalanı yapılıp açıldıktan sonra uzun süre uçuş programına alınmadığı için atıl bir havaalanı olarak kaldı.
Sonunda…
Türk Hava Yolları-Lufthansa ortaklığıyla kurulan SunExpress uçuş programına Yenişehir’i aldı ve buradan Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Antalya uçuşlarını başlattı.
Uçuşlar iyi de gidiyordu. Uçakların doluluk oranı sorunu yoktu.
Gelin görün ki…
İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havaalanı’nı daha fazla çalıştırmak isteyen THY program değişikliğine gitti ve SunExpress’in Yenişehir’den yaptığı tüm uçuşları iptal etti.
Bursa’da büyük bir şok etkisine yol açan kararın ardından Devlet Bakanı Faruk Çelik devreye girdi ve yine THY’nin yan kuruluşlarından olan Anadolu Jet’in gelmesini sağladı.
Üstelik…
Anadolu’nun 14 değişik noktasına Ankara aktarmalı olarak seferlere başlayan Anadolu Jet sefer saatleri ve bilet tarifesi politikalarıyla büyük ilgi gördü.
Derken….
Öger Tur hamle yaptı ve Yenişehir’den Almanya’ya direkt uçuşları programına kattı. Bunu Alman havacılık devi Lufthansa’nın Yenişehir-Almanya uçuşları izledi.
Şimdi…
Yenişehir Havaalanı’nı daha da canlandıracak, Anadolu kentlerine uçuşlarda çok önemli bir alternatif oluşturacak yeni bir hazırlık var.
Bora Jet, sahip olduğu 66 kişilik uçaklarla haftanın her günü Yenişehir’den Anadolu’nun değişik kentlerine uçmak üzere geliyor.
Hiç kuşku yok ki…
Anadolu Jet’in devam eden uçuş programları yanında Bora Jet’in de devreye girmesiyle Yenişehir Havaalanı hedeflenen hava trafiğine doğru daha da canlanırken, yolcular gidecekleri yere göre havayolu şirketi seçme hakkı elde edecekler.
Ortaya çıkacak rekabet de yolculuk kalitesini doğrudan etkileyecek.
Halen 66 kişilik 3 uçağa sahip bulunan Bora Jet geçtiğimiz günlerde İstanbul-Edremit uçuşlarına başladı. 4. uçağını satın alan havayolu şirketi, Yenişehir Havaalanı’ndan uçuşları kendisine merkez üssü olarak planlıyor.
O nedenle…
Yenişehir’den Samsun, Trabzon, Erzurum, Adana, Antalya, Gaziantep, Van gibi önemli merkezlere haftanın her günü uçmayı planlıyor. Bu uçuşların da ilk etapta Samsun’dan başlaması düşünülüyor.
Kulağımıza gelenlere göre, Bora Jet’in yöneticileri önümüzdeki günlerde çeşitli incelemeler ve temaslar yapmak üzere Bursa’ya gelecekler. Uçuş noktaları ve program bu ziyaret sonrası kesinlik kazanacak.

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]