AK Parti İl Başkanlığı’ndan alınan Vardar’dan örnek olgun tavır: Göreve getiren irade böyle uygun gördü

Gelişmeyi artık herkes biliyor…
Adalet ve Kalkınma Partisi teşkilatlarında uzunca bir süredir yaşanan, hatta şikayetler nedeniyle mayıs ayı başında müfettiş gelmesine neden olan gelişmeler; geçtiğimiz hafta Devlet Bakanı Faruk Çelik, milletvekilleri ve yönetimlerin haberi olmadan Ankara’ya giden Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçe başkanlarının İl Başkanı Nagip Vardar’ı şikayet etmesi nedeniyle taştı.
Sonunda…
Pek çok kişi tarafından beklenen ama sürpriz kabul edilen bir finalle sonuçlandı ve İl Başkanı Nagip Vardar ile birlikte Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kaya, Yıldırım İlçe Başkanı Mümin Demir, Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu’na değişik bir görevden alma yöntemi uygulandı.
Yöntem…
Görevden almalar Merkez Yönetim Kurulu kararıyla gerçekleşebildiği için, il ve 3 ilçe başkanın seçilmiş tüm kurullarıyla birlikte istifalarının istenmesiydi.
Nitekim…
Dün Ankara’ya gidip Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’den kararı öğrenen Nagip Vardar bugün AK Parti Bursa İl Başkanı olarak son kez yönetim kurulunu yedeklerle birlikte toplantıya çağırdı.
Toplantıda…
11 Mayıs 2009’da yapılan kongrede seçilen AK Parti İl Yönetim Kurulu’nu gelişmelerle ilgili bilgilendiren Vardar, dün kendisine tebliğ edilen kararı anlattı.
Sonra da…
Yönetim kurulundan helallik istedi ve tek tek vedalaştı.
Bu arada…
Ankara’nın isteği üzerine 50 kişilik yönetim kurulunun tamamı istifalarını verdiler. Yedek üyelerin de, Bursa dışında olanlar hariç, yüzde 80’i istifalarını teslim ettiler.
Toplantı sonrası Nagip Vardar’a neler hissettiğini sorduk.
Siyaseten örnek alınması gereken olgunlukla şunları söyledi:
“Türk siyasetine ortak akıl ve istişare kültürü Adalet ve Kalkınma Partisi ile geldi. Bizi de göreve getiren irade bu ortak akıl ve istişare kültürüdür. Göreve getiren irade şimdi böyle uygun gördü. Bana da saygı duymak ve gereğini hemen yerine getirmek düşer.”
Şunun altını çizdi:
“Teşkilat Başkanımız, bizi göreve getiren iradenin kararını tebliğ etti. O irade böyle uygun görmüşse bana sorgulamak düşmez. Tek kelime bile sormam.”
Peki…
Bundan sonra Nagip Vardar ne yapacak? İşte cevabı:
“AK Parti’nin Bursa’da 150 bin üyesi var. Ben de bu 150 bin üyeden biriyim. Bana düşen partimin emrinde çalışmak, göreve gelecek yönetimlerin yanında yer alıp desteklemek. Bugünden itibaren üye olarak sorumluluklarım doğrultusunda partim için çalışmaya devam edeceğim.”
Bir de mesajı var:
“Bursa’ya hizmet etmekten, AK Parti’ye hizmet etmekten büyük onur duydum, büyük keyif aldım. Başta partimin teşkilatları olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum.”
Bu arada…
Dün davet edildikleri halde, tatilde oldukları için Ankara’ya gidemeyen Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara, Yıldırım İlçe Başkanı Mümin Demir ve Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu da bu sabah Genel Merkez’de Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile bir araya geldiler.
Karar onlara da tebliğ edildi.

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]