CHP’nin Medical Park iddialarını AK Parti önemsedi, Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan takibe aldı

Bu sayfalarda yer alan kulis-haber ve değerlendirmeleri takip edenler dün yer verdiğimiz “İlginç bir durum… CHP iddia ediyor, SGK susuyor, Medical Park reklam veriyor, medya kazanıyor” başlıklı yazımızı biliyorlar.
O yazıda…
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü’nün basın toplantısı yaparak Medical Park adlı hastaneyle ilgili çok ciddi iddialar gündeme getirdiğini anımsattık.
Dahası…
Irkörücü belge ortaya koyarak, söz konusu hastanenin yasal olmamasına karşın pazar günleri bazı fabrikaların çalışanları için toplu poliklinik uyguladığını, bu muayenelerde abartılı rakamlarla MR, tomografi ve ultrason gibi ileri pahalı tetkikler uygulandığının rapor edildiğini, bu yolla da Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan haksız tahsilat yapıldığını söylüyordu.
Dün de vurguladığımız gibi…
Bu iddialar karşısında SGK suskun kaldı. Medikal Park adlı hastane de yerel gazetelere yoğun bir şekilde reklam kampanyası uygulayınca kamuoyu konuyla ilgili iddialar hakkında yeterince bilgilenemedi.
Ortada gerçekten tuhaf bir durum var.
Fakat…
Umutsuzluğa kapılmaktan, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan’ın söyledikleriyle kurtulduk.
Çünkü…
Tutan çok net ifadelerle şunu söyledi:
“Yazınızı okuyunca hemen, çarşıdan komşum olan dostum CHP Parti Meclisi Üyesi Sayın Ali Nihat Irkörücü’yü aradım ve kendisinden ayrıntılı bilgi aldım. Öğrendiklerim gerçekten çok önemli konular ve mutlaka incelenmesi gerekiyor.”
Şöyle devam etti:
“Görüşmemiz sırasında Sayın Irkörücü’ye elindeki belgeleri Savcılığa vermesi önerisinde bulundum. Ben de konuyu takibime aldım. Gerek Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Ömer Dinçer ile özel olarak görüşeceğim.”
Ardından…
“Yalnızca ben değil, bu ve bunun gibi konularda milletvekili arkadaşlarımızın tümü aynı duyarlılığa sahip. Onlar da aynen benim gibi düşünüyorlar” dedi ve şu bilgileri verdi:
“Kimse tedirginliğe kapılmasın… İddialarla ilgili olarak ne gerekiyorsa hepsi yapılacak. Gerçi söz konusu hastaneyle ilgili rutin denetimlerin yanında şikayete bağlı denetimler de yapılıyor. Ama bu konuyu özel olarak takip ediyoruz.”
Bu noktada…
Halk arasında resmen şehir efsanesi haline dönüşen bir söylentiye de açıklık getirdi:
“Bu hastaneye Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ya da saygıdeğer eşinin ortak oldukları, o nedenle korunduğu ya da üzerine gidilmediği gibisinden söylentiler var. Açık açık söylüyorum, bunların hepsi yalan. Yok böyle bir şey… Bu söylentileri kimlerin neden çıkardığını bilemiyorum ama bunun da gereğinin yapılacağını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.”
Doğrusu istenirse…
Topluma yansıyan suskunluk nedeniyle bir umutsuzluk vardı.
Fakat…
AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan’ın söyledikleri toplum adına denetim anlamında moral verici.
Tabii…
Bundan sonrasının nasıl işleyeceği de çok önemli. Gelişme oldukça onu da bu sayfalardan paylaşacağımızı umuyoruz.

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]