54 yıllık CHP’li Şahin Gençal adaylar ve siyasiler için yol haritası çizdi

ŞAHİN GENÇAL SİYASETE YOL HARİTASI ÇIKARDI
ŞAHİN GENÇAL SİYASETE YOL HARİTASI ÇIKARDI

Şahin Gençal… 1970’te CHP’ye üye oldu. 1988’de rahmetli Şemsettin Şen’in İl Yönetimi’nde yer aldı. 1989’daki ilk Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeydi. 1999’da CHP İl Başkanı oldu. 1990-1994 arası da Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı yaptı.
Karşısındakine saygılı, Bursa’ya duyarlı duruşuyla hep nezaket örneği oldu.
Sohbet ederken…
“Deneyimli bir CHP’li ve Bursa siyasetçisi olarak bugünü nasıl gördüğünü” sorunca, “Bana göre ideal siyasetçide olması gereken üç temel unsur var” diye başlayıp kriterlerini sıraladı:
Bir…
“Siyasetçi derin değil, ama derinliği olmalı. Entelektüel birikimi olmalı. Kitap okumalı. Bana göre, tüm milletvekilleri Beyaz Zambaklar Ülkesi kitabını okumalı. Gazeteyi dijitalden değil, kağıdı koklayarak okumalı.”
İki…
“Siyasetçi halka dokunmasını bilmeli. En basitinden, tokalaşırken gözleri başka yere bakmamalı. Halkın sorunlarına çözüm için kafa yormalı.”
Üç…
“Lider adayı olabilecekler kadınsa güzel, erkekse yakışıklı olmalı. Elbette aktör ya da aktrist aramıyoruz, ama kendine saygı önemli. Giyim kuşamına ve özel yaşamına dikkat etmeli.”
Bu seçimin değerlendirmesini şöyle yaptı:
“Partiler Büyükşehir adaylarını belirledi. CHP’den Sayın Mustafa Bozbey, AK Parti’den Sayın Alinur Aktaş, İYİ Parti’den Sayın Selçuk Türkoğlu, Yeniden Refah Partisi’nden Sayın Sedat Yalçın aday gösterildiler. 4’ünü de iyi tanıyorum. Hepsi birbirinden değerli.”
Ardından…
“Hangisi kazanırsa, kente katkı koyacağına inancım tam” dedi ve ekledi:
“Geriye baktığımızda, kente bir şeyler yaparak da, yıkarak da ihanet edilebildiğini görüyoruz.”
Örnek verdi:
“Doğanbey konutları, yeni stadyumun kent içine ve Şehir Hastanesi’nin dışına inşası ‘yaparak’  ihanetlerdir. Atatürk Stadı ve Nazım Hikmet’in, Balaban’ın Orhan Kemal’in, Aziz Nesin’in kaldığı Bursa Hapishanesi de ‘yıkarak’ kentin anılarına ihanettir.”

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]