Bu gurur Şehir Hastanesi’nin: Göğüs kemiği kesilmeden ‘hibrit’ kalp ameliyatı yapıldı

BURSA ŞEHiR HASTANESi HiBRiT KALP AMELiYATINI KALP DAMAR CERRAHI DOÇ DR NAiL KAHRAMAN YAPTI
BURSA ŞEHiR HASTANESi HiBRiT KALP AMELiYATINI KALP DAMAR CERRAHI DOÇ DR NAiL KAHRAMAN YAPTI

4 Ağustos’ta… Hizmete girişinin dördüncü yılını tamamlayacak.
Başlangıçta…
Kent merkezine uzaklığı nedeniyle bizim de yerini eleştirdiğimiz Bursa Şehir Hastanesi, açılışından bugüne verdiği sağlık hizmeti yanında, Başhekim Doç. Dr. Dursun Topal ve ekibinin doğru yönetimiyle kentin güvencesi oldu.
Bursalılar da…
Sağlık hizmeti için yolları aşıp Şehir Hastanesi ulaştılar.
Bunda…
Deneyimli kadrolar ve son teknoloji cihazlarla verilen sağlık hizmetinin kalitesi de çok önemli oldu elbette. Nitekim, pandemi sürecinde Bursa’nın sağlık yükünün önemli bölümünü üstlendi.
Son dönem…
Organ nakli akreditasyonu ve kalp ameliyatlarına ilişkin uygulanan tekniklerle Türkiye genelinde sık sık gündem olan Bursa Şehir Hastanesi geçtiğimiz günlerde bir büyük başarıya daha imza attı.
Tıbbi terminolojide…
Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi olarak adlandırılan kalp ameliyatı sistemi var. Bu sistem hibrit kalp ameliyatı olarak da anılıyor.
İşte…
Bu yöntem, geçtiğimiz günlerde Şehir Hastanesi’ne başvuran bir kadın hastaya umut oldu. Hastanın damarını, aynı zamanda kalp uzmanı olan Başhekim Doç. Dr. Dursun Topal açtı.
Stent takılan damara ameliyatı da Kalp-Damar Cerrahı olan Doç. Dr. Nail Kahraman yaptı.
Peki…
Hastaya uygulanan ve kalp ameliyatında yeni teknik olduğu vurgulanan Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi yöntemi neyi değiştirdi?
Sorumuza…
Bursa Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Dursun Topal şu cevabı verdi:
“Bu tekniğe kısaca ‘hibrit kalp ameliyatı’ demek mümkün.”
Tekniğin özelliğini de açıkladı:
“Kalp ameliyatlarında hastanın ‘iman tahtası’ olarak da adlandırılan göğüs kemiği kesilir. Bir çeşit kapalı yöntem olan bu by-pass ameliyatını arkadaşlarımız göğüs kemiğini kesmeden, küçük kesilerle kalbe ulaşarak gerçekleştirdiler.”
Mutluluğu ise şu:
“Kalp cerrahisinde yeni bir tekniği Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirdik.”

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]