Bakan Faruk Çelik önümüzdeki sürecin ölçüsü olacak hedefi gösterdi: Bursa 3. büyük şehir olacak

Gördük ki… Geçen yıla kadar tüm yaşamı boyunca Bursa siyaseti yapan, ama şu anda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik uzun süredir katılmadığı Bursa’daki törenleri özlemiş.
Bursalılar da tanıdıkları, bildikleri bir siyasetçi olan Çelik’i özlemişler.
Hızlı trenin Bursa İstasyonu için düzenlenen temel atma töreninde bunu net bir şekilde gördük. Her zamanki gibi, yüksek perdeden ve coşkulu ses tonuyla özlem gideren bir konuşma yaptı.
“Abdülhamid’in hayalleriyle Atatürk’ün projelerini birleştirdik” diyerek tanımladığı yatırım planlamaları için “Güçlü Türkiye’ye inanan bir Başbakan ve onun kadroları” adresini gösterdi.
Sonra da…
“1960’ların başında Japonya hızlı trenle buluşurken biz Başbakan idam ediyorduk” dediğinde tören alanı olarak düzenlenen çadırdaki kalabalıktan büyük bir alkış koptu.
Sözü hızlı trene getirirken, CHP Milletvekili olarak demiryolu kampanyalarına öncülük eden Kemal Demirel’i işaret edip “Bu iş için yürüyen Kemal Kardeşime, herkese teşekkür ediyorum” dedi ve önemli bir noktayı anımsattı:
“Proje ilk başladığında Körfez geçişi de vardı. Ankara-İstanbul hızlı treni Bursa’yı da bağlayarak Körfez Köprüsü’nden geçecekti. Bu Bursa’yı İzmir’e de bağlayacaktı. Ama Türkiye’nin şartları değişikliğe neden oldu.”
Anımsıyoruz da…
Otoyol için İzmit Körfezi’ne yapılacak köprüden demiryolu geçişi maliyetler nedeniyle çıkarıldığında, o dönem Bursa Milletvekili olan Çelik konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş ve “demiryolu için ayrı bir köprü” sözü almıştı.
Bu durumu…
Biraz da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a anımsatma amacıyla tekrarladı:
“Yakın zamanda ayrı bir köprüden Körfez geçişiyle İstanbul’u Ankara’ya, Bursa’yı da İstanbul ve İzmir’e bağlayacak önemli bir proje.”
Ardından şöyle bir tablo çizdi:
“Bursa’nın Çevre Yolu hasreti vardı, geride kaldı. Yakın Çevre Yolu hasreti vardı, geride kaldı. Kent içi geçişleri geride kaldı. Şimdi hızlı tren, hava ve deniz ulaşımı var.”
Devamında…
Belki de önümüzdeki sürecin ölçüsü olabilecek bir hedef gösterdi:
“Bursa özellikleri olan bir şehir. İmkanları olan, potansiyeli olan bir şehir. Çok yakın zamanda Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olacak.”
Hedefin içini dolduracak öneriler de sıraladı:
“Bursa için yeni cazibe merkezlerine ihtiyaç var. Bakın termal şehri oluyoruz. Karacabey Yolu’nda 2 bin 200 dönümlük alana Büyükşehir Belediyemizin düşündüğü Disneyland gibi yeni cazibe merkezleri yapıldığında Bursa, bürokrasi şehri Ankara’yı bile zorlar.”

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]