Rauf Denktaş cuma günü Bursa’da, Kıbrıs’ta yaşananları anlatıp sergi açacak

Rauf Denktaş yalnızca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı değil. O, 1974 yılında Türkiye’nin garantör devlet olarak Kıbrıs’a yaptığı müdahaleye kadar olan süreçteki mücadelesiyle Kıbrıs Türkleri’nin yaşayan en büyük önderi olarak biliniyor ve kabul görüyor.
Kısacası…
Kıbrıs Türkleri’nin yıllarca verdiği mücadelede, sonra da devlet olarak ortaya koyduğu çabada çok büyük rolü olan isimlerden biri.
Nitekim…
Gerek yaşamını sürdürdüğü Kıbrıs’ta, gerek anavatan Türkiye’de, gerek Türklerin yaşadığı her yerde büyük ilgi ve saygı görüyor, sevgiyle karşılanıyor.
İşte…
Kıbrıs’ta yaşayan Türklerin yıllarca uğradığı mezalime karşı direnişinin en önemli önderlerinden olan Rauf Denktaş 12 Mart 2010 Cuma günü Bursa’ya geliyor.
Denktaş Cuma günü önce saat 14.00’te Ataevler’deki Basın Kültür Sarayı’nda bulunan Uğur Mumcu Salonu’nda Kıbrıs’ta yaşananları anlatan bir konferans verecek.
Ardından da…
Yine Basın Kültür Sarayı’nda, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yapıldığı 1974 yılına kadar yaşananları belge olarak ortaya koyan fotoğraflardan oluşan bir sergiyi de açacak.
Sergi…
Nilüfer Belediyesi, Kıbrıs Türk Kültür Derneği ve Muharip Gaziler Derneği tarafından ortaklaşa organize edildi.

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]