AK Parti’nin siyaset akademisinde en yüksek ikinci puanı ekonomi yazarı gazeteci kazandı

Adalet ve Kalkınma Partisi 1.5 yıl önce başlattığı Siyaset Akademisi uygulamasına çok büyük önem veriyor.
Öyle ki…
Uygulama başladığında, AK Parti Bursa İl Başkanı olan Sedat Yalçın yerel seçimlerde belediye ve il genel meclisi aday listeleri oluşturulurken bu akademiden mezun olanlara öncelik verileceğini açıklamıştı.
Gerçi…
Listelerde büyük bir oran oluşturmadı ama AK Parti’nin değişik dönemlerdeki Siyaset Akademisi eğitimlerinden mezun olanların bazıları ilçelerin meclis aday listelerinde yer aldılar.
Yanı sıra…
Siyaset Akademisi’nin ders programıyla illerdeki ders programlarını organize eden ve kimin nerede ders vereceğini belirleyen AK Parti Genel Merkezi, eğitimin aksamadan yürümesi için çok titiz davranıyor.
Bu eğitim programının beşincisi geride bıraktığımız hafta sonuçlandı. Siyaset Akademisi 5’in sonunda da, daha öncekilerde olduğu gibi sınav yapıldı.
137 kişinin katıldığı su sınavda, verilen eğitimleri kapsayan 50 soru soruldu.
İşte…
O sınavın sonuçları belli oldu ve sonuç listesi katılımcılara da duyuruldu. Bir ziyaret sırasında tesadüfen sınav sonuçları listesini gördük.
Doğrusu…
Tanıdığımız pek çok ismin yanı sıra, bir gazeteci arkadaşımıza rastladık:
Haber Gazetesi Ekonomi Yazarı Cansel Oruç.
Doğal olarak…
Bir meslektaşımızla karşılaşınca liste ilgimizi çekti. İncelediğimizde ise şunu gördük:
Sınavda 5 kişi 50 sorudan 46’sına doğru, 4’üne yanlış cevap vererek 92 puan almış.
Yani…
Sınavda en yüksek puan 92 olmuş.
Ardından…
Aralarında Cansel Oruç’un başı çektiği 14 kişilik bir grup geliyor. Bu grup da 45 doğru ve 5 yanlış cevap vererek 90 puan kazanmış.
Bu durumda…
Haber Gazetesi Ekonomi Yazarı Cansel Oruç da, sınavda en yüksek ikinci puanı kazanmış oluyor.
Siyasetin arzu edilen doğru kalıplara oturtulabilmesi için, bilerek yapılması gerektiğine inanan ve bunu yıllardır savunanlardan biriyiz.
O bakımdan…
AK Parti’nin bilimsel siyaset için kamuoyuna açık eğitim programı düzenlemesini de, bir meslektaşımızın Siyaset Akademisi eğitimi almasını ve bu eğitimi de en yüksek ikinci puanla bitirmesini de önemsedik.
Üstelik…
Bu organizasyonda bir ekonomi gazetecisinin siyaset eğitimini en yüksek oyla bitirmesi daha da çarpıcı bir durum.
Cansel Oruç’u kutluyoruz.

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]