Ayhan Özbek’ten şaşırtan manevra 2004 seçimlerinde Yıldırım’da adından söz ettiren Ayhan Özbek bu kez şaşırtan manevralar yapıyor

Ayhan Özbek’ten şaşırtan manevra  2004 seçimlerinde Yıldırım’da adından söz ettiren Ayhan Özbek bu kez şaşırtan manevralar yapıyor. İlçe Seçim Kurulu’na listenin zamanında verilememesi nedeniyle SP Adayı olarak seçime giremeyen Özbek dün, BBP’nin adayı oldu…

Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Ayhan Özbek, 2004 yerel seçimlerinin Yıldırım’daki kahramanıydı. O seçimde, Özbek’in arkasında Cüneyt Karlık’ın da desteği vardı.

Yaz aylarında ise Karlık- Özbek arasında varılan bir mutabakat dillere düştü. Özbek’in bu kez aday olmayıp Karlık’ı destekleyeceği haberleri yayıldı.

Buna karşın…

SP ısrarla Özbek’in aday olacağını açıkladı. Seçim sürecinde Yıldırım Adayı olarak Ayhan Özberk açıklandı.

Gelin görün ki…

Adayların İlçe Seçim Kurulu’na bildirildiği 17 Şubat günü SP listeyi veremedince Özbek aday olamadı.

Spekülatif  bu durum dedikodulara yol açarken, hafta içinde daha değişik bir gelişme yaşandı.

Sonuçta…

Büyük Birlik Partisi anlaşma gereği Yıldırım Adayı Ahmet Yılmaz’ı çekti ve dün Ayhan Özbek’i Yıldırım Adayı olarak İlçe Seçim Kurulu’na bildirdi. Özbek’le birlikte, belediye meclisinde 5, il genel meclisine de 1 kişi değiştirildi. Değiştirilenlerin SP’li olmadıkları görüldü.

Başvuruya, SP’den de anında itiraz geldi. Siyasi Partiler Yasası 40. maddesi c fıkrası gereği, SP Adayı Ayhan Özbek’in bir başka partiden aday olamayacağı vurgulandı. Bir itiraz da seçime giremeyen Yıldırım’ın bağımsız adayı Sinan Beydilli’den geldi.

Gelinen noktada…

Özbek bir ilki gerçekleştirirken, seçime damga vuran manevralarıyla tanıyan tanımayan herkesi şaşırttı.

Seçime 1 ay kala 5 ilçede 2 adaylı yarışlar nefes kesiyor

Seçim geri sayımında son bir aya girdik, asıl seçim yarışı da bugünden itibaren başlıyor.

Sürece baktığımızda…

Bursa’daki bazı seçim çevrelerinde nefes kesen iki adaylı yarışlar olduğunu görüyoruz.

Bu noktada…

Bizim elimizde bugün için veri olarak yalnızca Büyükşehir için yapılan bir kamuoyu araştırmasının sonuçları olduğunu vurgulamamız gerekiyor.

Onda da…

Büyükşehir yarışının Adalet ve Kalkınma Partisi Adayı Recep Altepe ile Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Sena Kaleli arasında geçtiği, Altepe’nin farklı şekilde önde olduğu görülüyor.

Yanı sıra…

İzlenimlerimize göre, 5 ilçede tansiyonu yüksek yarışlar var.

Örneğin…

Nilüfer’de, CHP Adayı Mustafa Bozbey ile AK Parti Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu son bir aya yüksek tempolu yarışıla giriyorlar. Yarış, Bozbey’e karşı AK Parti şeklinde gelişiyor.

Yıldırım’da AK Parti Adayı Özgen Keskin’e karşı Milliyetçi Hareket Partisi Adayı Cüneyt Karlık inanılmaz bir seçim mücadelesi veriyor. Yarış da AK Parti’ye karşı Karlık şeklinde geçiyor.

Mudanya’da ise AK Parti Adayı Hasan Aktürk ile Anavatan Adayı Erol Demirhisar yarışı nefesler tutularak izleniyor. Demirhisar’ın kişisel oylarının AK Parti’ye karşı kazanmaya yetip yetmeyeceği merak ediliyor.

Gemlik’te CHP Adayı Fatih Mehmet Güler ile AK Parti Adayı Cemal Aydın Aybey yarışıyor. Güler’e parti desteği biraz daha fazla.

İznik’te de MHP Adayı Kadri Eryılmaz’a karşı AK Parti Adayı İsmail Yılmaz açık kapatma mücadelesi veriyor.

Prof. Dr. Volkan Akyol’dan seçim döneminde siyasetçilere altın değerinde öğütler

Seçim dönemlerinde siyasetin tansiyonu da, siyasete ilgi de, siyasetten beklentiler de artar.

Böyle bir süreçte…

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Akyol’la konuşurken, toplumdaki siyaset ve siyasetçi değerlendirmelerini etkileyen beklentiler üzerine çok önemli tespitler yaptı.

Daha doğrusu…

Volkan Hoca, siyasetçilere altın değerinde öğütlerde bulundu.

Öncelikle de…

Siyaseti belirleyen kavramlar üzerine görüşlerini açıkladı:

“Ülkemizde tartışılmaz değerler olarak gördüğüm Atatürk ve din üzerinden siyaset yapılmaması gerekir.”

Dediği şu:

“Bir takım insanlar ulu önder Atatürk’ü siyasi malzeme yapıyorlar, bir kısım insanlar da dinimizi siyasete alet ediyorlar.”

Ardından…

“Benim siyasi görüşüm sosyal milliyetçiliktir” dedi ve farklı bir bakış açısı ortaya koydu:

“Sosyal milliyetçilik, din ve Atatürk üzerinden siyaset yapmayan insanların gerçek ihtiyaç ve sorunlarını çözmek için çözüm arayan bir düşünce sistemidir.”

Bu noktada…

Siyasetin ne olduğu sorusuna cevap aradı:

“Siyaset, bugünkü ortamda pastadan pay kapma meziyeti oldu. Oysa, siyaset, siyaset yapan insanların birinci görevlerinin halkı mutlu etmek olduğunu kabul etmeleri gerekir.”

Şunun altını çizdi:

“Siyasetçiler, ülke ve dünya barışı için çalışmayı kabul eden insanlar olmalıdırlar.”

Şunu ekledi:

“Toplumun önünde, toplumun 50-100 yıl sonraki problemlerini görebilen insanların siyasete girmeleri gerekir.”

Net bir uyarı yaptı:

“Siyaset yapanlar insanın her şeyin en iyisine layık olduklarını düşünmeli, insanların temel haklarını ve ihtiyaçlarını onları yalvartmadan vermelidirler.”

Şu uyarısı da önemli:

“Şeffaf olmayan ülkelerde her türlü yolsuzluklar zaman içinde mutlaka ortaya çıkar.”

Sonra da…

Siyaset ve siyasetçi için çıkış yolunu gösterdi:

“Siyasette, Siyasi Partiler ve Seçim yasalarının değişmesiyle değişime başlanabilir.”

Eleştirisi şuna:

“Siyasi partilerin her türlü sorunu çözmede ortaya çözüm önerileri koymaları gerekir. Maalesef bizde halkı mutlu etme zihniyetinde çözüm önerileri ortaya konulmuyor.”

Siyasetçilere “Ülke kaynaklarının en iyi nasıl kullanılması gerektiğini anlatmak gerektiğini” vurgulayıp, toplumun zaman zaman eleştirdiği bir konuya farklı yaklaşım gösterdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetmesi için seçtiğimiz insanların maaşları 9.000 -15.000 TL arasında olmamalı. Ne gerekiyor? Yöneticilerin maaşları 20.000-50.000 TL olmalı.”

Tek şartı var:

“Ama bu ülkeyi yönetenler de yolsuzluk iddiaları altında olmamalı. Yöneticiliğe talip olanlar gelirken ve giderken mal beyanında bulunmalı.”

Sistemle ilgili bir önerisi daha var:

“İnternet çağında, delege sistemi kalkmalı ve isteyen herkes bir partiye üye olmalı. İnternet üzerinden insanlar vatandaşlık numaralarını girerek kendi liderlerini seçme şansları olmalı.”

Partilerdeki bir sıkıntıya da işaret etti:

“Delege listelerine ulaşabilmek için mücadele etmemek gerekir.”

Gürsu MHP’de teşkilat üzgün

Hafta içinde bu sütunda, Ağaköy Kalkınma Kooperatifi Başkanı olarak herkesin tanıdığı Rıdvan Özdemir’in 29 Mart yerel seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi Gürsu listesinin birinci sırasından il genel meclisine aday olduğunu aktardık.

Yazımız üzerine…

MHP Gürsu teşkilatından çok sayıda telefon geldi. Arayanlar partilerinin aldığı karara karşı saygılı davranıyorlar ama, üzüntülerini de dile getiriyorlar.

Söylediklerine göre…

MHP Gürsu İlçe teşkilatı olarak, seçimler için hazırlanan il genel meclisi listesinin ilk sırasına, ilçede sevilen Bekir Yıldız yazılmış.

Ancak…

Liste İl Başkanlığı’nda değişmiş ve Yıldız üçüncü sıraya indirilirken, ilk sıraya Özdemir konmuş.

Teşkilattan arayanların üzüntüsü de bu. “Bizim tercihimiz dikkate alınmadığı gibi, tabanımız da kırıldı” diyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 01-03-2009

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*