Fenerbahçe taraftarı kendi suyunu içiyor, Beşiktaş ve Trabzonspor anlaştı ama Bursaspor farkında değil

Proje, “Dünyanın en yumuşak suyu” sloganıyla Uludağ’ın hemen eteğindeki Hamamlıkızık’ta üretim yapan Koru Su’ya ait. Kamuoyuna ilk olarak 6 Nisan günü bu sayfalardan duyurduk.
Türkiye genelinde güçlü bir dağıtım ağı bulunan ve Uludağ’ın kaynak sularını pazarlayan Koru Su bu projesiyle Türkiye’de lig şampiyonluğuna ulaşmış takımlar olarak Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor için Taraftar Su projesiyle özel su üretmeyi planladı.
Bu projede Koru Su, mevcut dağıtım ağının dışında Taraftar Su adıyla yeni bir dağıtım ağı kurmayı ve siparişlerin bu ortak satış noktasından karşılanmasını planladı.
O tarihte…
Bursaspor henüz şampiyon değildi. Ama bir Bursa markası olan Koru Su yönetimi projeye Bursaspor’u da dahil ettiler.
İzleyebildiğimiz kadarıyla…
Proje kendilerine götürülen 4 kulübün yöneticileri “Hemen görüşelim” çağrısı yaptılar.
Temaslar hızla kuruluyor ve anlaşmalar yapılıyor. Hatta Fenerbahçe yönetimi çok hızlı davrandığı için üretim bile başladı.
Şu anda…
Fenerbahçe taraftarları için Fenerbahçe logosu ile üretilen sular İstanbul’da ve Fenerium’larda satılıyor.
Yanı sıra…
Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin yönetimleri de Taraftar Su projesi için Koru Su ile üretim anlaşması yaptılar.
Bu iki kulübün anlaşmaları Fenerbahçe’de olduğu gibi Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı.
Üretim için, siparişi verilen Beşiktaş ve Trabzonspor logolu özel damacanalar bekleniyor. Muhtemelen bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta damacanalar gelecek ve bu iki kulüp taraftarları için de üretim başlayacak.
Projede…
Henüz sonuca ulaşamayan yalnızca iki kulüp var. Biri Galatasaray diğeri Bursaspor.
Fakat…
Bu iki kulüpten Galatasaray ile anlaşma son aşamada. Belki de bu hafta anlaşma imzalanacak ve hemen Sağlık Bakanlığı’na üretim izni için başvurulacak.
Ancak…
Koru Su yönetiminin projeyi götürdüğü ilk kulüp olan Bursaspor’dan henüz haber yok. İlk teklif verildiğinde takımın şampiyonluğa gitmesi nedeniyle yönetim başka bir konuyla ilgilenmiyordu. Şimdi Bursaspor ligin son şampiyonu ünvanını taşıyor.
Fenerbahçe taraftarı için özel su üretimine başlayan, Beşiktaş ve Trabzonspor için de üretime başlamak üzere olan Koru Su’nun kendi kentinin kulübünden henüz görüşme için randevu bile alamadığını öğrenince şaşırdık.
Çünkü…
Artık futbol yalnızca sahada oynanan bir oyun değil. Futbol artık müthiş bir finansal sektör. O sektörün içinde takım ile taraftarı bütünleştirecek ve bundan da kulübün gelir elde etmesini sağlayacak çok önemli adımlar var.
Bursastore’lara çok sık giden bir Bursasporlu olarak, yeni yeni bir şeyler yapıldığını görüyoruz. Forma ve anı tişörtlerinde iyi niyetli çabalara karşın yetersiz kalınsa bile, ürün çeşitlerinin arttığını görüyoruz.
Ama…
Hele şu sıcak yaz günlerinde, şampiyon takımın şampiyon taraftarının kendi logosuyla kana kana su içememesi bu konudaki hamle eksikliğini gösteriyor.
Umarız…
Bursaspor yönetimi hemen yanı başındaki bu projenin farkına bir an önce varır.

Bursa’nın manevi mimarına saygı: Keşke bu tanıtım Bursa’da olsaydı - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

Bursa’nın manevi mimarına saygı: Keşke bu tanıtım Bursa’da olsaydı

Tanıtım… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla, İstanbul’daki Kültür ve Turizm Bakanlığı Rami Kütüphanesi’nde yapıldı. Tanıtılan ise… Bursa’nın manevi mimarlarından, Osmanlı Âlimi Mutasavvıf ve Şair İsmail Hakkı Bursevi’nin 23 yılda tamamladığı Rûhu’l-Beyân fî Tefsîri’l Kur’an 🟢
Cumhurbaşkanı seçimi için Bulgaristan Bursa’ya 13 sandık koyacak - Ahmet Emin Yilmaz
Dış Politika

Cumhurbaşkanı seçimi için Bulgaristan Bursa’ya 13 sandık koyacak

25 Ekim’de… Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı  ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı seçimi yapılacak. Bu seçimde, çifte vatandaş olarak Bursa’da yaşayanlar da oy kullanabilecekler. Bunun için de… Bulgaristan Konsolosluğu tarafından 25 Ekim Pazar günü Bursa’da 13 sandık kurulacak. Sandıklardan 6’sı 🟢
Bu yıl da dünya zirvesinde: Ali Rıza Hoca 9 yıldır bunu hep yapıyor - Ahmet Emin Yilmaz
Eğitim

Bu yıl da dünya zirvesinde: Ali Rıza Hoca 9 yıldır bunu hep yapıyor

Uludağ’ın… Zirvesinin gölgesindeki Soğukpınar’da doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini köy ortamında, Soğukpınar’da yaptı, Sonra… Bursa Uludağ Üniversitesi’ni kazandı ve Makine Mühendisliği okudu, Otomotiv Mühendisi olarak doktora yaptı. Amerika’da üniversitelerde ve otomotiv fabrikalarında görevler alıp dünyanın 🟢
Serdal Can’dan şirket CEO’larına turizmde teknoloji sunumu - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

Serdal Can’dan şirket CEO’larına turizmde teknoloji sunumu

1980’li yılların ikinci yarısı tanıdık… Serdal Can genç yaşta turist rehberliği yapıyordu. Yurt dışı turlarına, kurduğu firmanın büyüyüp Plaza Tur olarak bugünlere gelmesine tanıklık ettik. Turizmin sivil toplum örgütlerinde görevler üstlendi. İzmir Çeşme’de yapılan 8. 🟢
Baro’da sorunları kavgayla değil, iletişimle çözmek ana ilkesi - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

Baro’da sorunları kavgayla değil, iletişimle çözmek ana ilkesi

Sohbetimizde… Bursa Barosu Başkan Adayı Av. Okan Dursun yönetim ilkesini açıkladı: “Avukatların belge ve dosya inceleme, evrak örneği alma konularında yaşadıkları zorlukları kavga ederek değil, iletişimle çözeceğiz.” 4’er aylık periyotlarla memnuniyet anketleri yapıp değerlendirmeleri şeffaf 🟢