AK Parti’de geri sayım… Devam edecek başkanlar eylülü bekliyor

Her zaman aynı siyaset tablosu var. Siyasetçilerin alışılmış etkinlikleri gündüzden geceye kayıyor. Daha doğrusu, siyasi etkinlikler gündüz yerine iftarla başlayıp teravih sonrasına uzayan süreçte yapılıyor.
Yine aynı durum geçerli, ama bu kez ortam biraz farklı.
Çünkü…
Yazın tam ortasındayız ve günler uzun. İftar saati geç. Teravih hemen geliyor, daha sohbette derinliği inilemeden de sahur oluyor.
O bakımdan…
Siyasetçinin iftardan sahura programı da bir çeşit hızlandırılmış etkinlik kapsamına girdi.
Yine de…
İftardan kalkanların daha karnı acıkmadan gelen sahura kadarki kısa süre içine çok derin siyasi sohbetler sığdırılabiliyor.
Önceki gece…
AK Parti Genel Merkezi’nde konuşulanları yakından bilen, o sayede atılan adımları çok iyi izleyip yorumlayan Ankara’daki etkili partililerden biri ile yaptığımız dostça uzun telefon görüşmesinde, bayram sonrasının yol haritasını da öğrenmiş olduk.
Dostumuzun söylediği şu:
“Türkiye’nin önünde temposu çok yüksek, ama takvim olarak çok sıkışık bir süreç var. AK Parti bu dönemde çok hızlı hareket etmek, zaman yitirmemek istiyor. Onun için de alışılmışın dışında bir uygulama yapacak.”
O uygulamayı da söyledi:
“Bundan önceki yerel seçimde adaylıkları kesinleşenler toplu şekilde gün gün açıklanmış, bu açıklamalar normal adaylık süreçlerinden daha önce yapılmıştı. Şimdi adaylık açıklaması daha da erkene alınıyor.”
Şu bilgiyi verdi:
“AK Parti Genel Merkezi adaylık açıklamalarına önce yola devam etmesi kesinleşen belediye başkanlarından başlayacak. Üstelik bunun belli bir sırası da yok. İlk açıklananlar Büyükşehir adayları da, il belediyesi adayları da, ilçe belediyesi adayları da olabilir. Kimin devam etmesi kesinleşmişse hemen açıklanacak.”
Tarih de verdi
“Genel Merkez’de geri sayım başladı. Eylül ayından itibaren devam edecek belediye başkanlarının açıklanması başlıyor.”