Referandumun ilk polemiği… Esnafın evet oyu vereceğini açıklayan Besob Başkanı Tak MHP’nin hedefinde

Referanduma yönelik siyasi partilerin çalışmaları kendi kulvarlarında, pek polemik konusu olmadan devam ediyordu. Ta ki, kısa adı Besob olan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak yeni atanan AK Parti Osmangazi İlçe’ye kutlama ziyareti yapana kadar.
Aslında…
Tak bu ziyareti Besob Başkanı sıfatından çok dostluk çerçevesinde yapmıştı.
Çünkü…
Lokantacılar Odası yönetiminde büyük bir uyumla çalıştıkları ve yıllardır başkanvekilliğini yapan, hatta aralarında akrabalık ilişkisi bulunan Abidin Özen’in yeğeni Refik Özen’i, getirildiği AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı görevi nedeniyle ziyaret edip kutlamak istemişti.
Çünkü…
Refik Özen de yıllardır tanıdığı Tak’ın adeta oğlu gibiydi.
İşte…
Bu ziyaret sırasında Arif Tak bir de jest yapma ihtiyacı duymuş olacak ki, “Bursa’daki 100 bin esnafın referandumda evet oyu vereceğini” söylediği haberi yerel gazetelerde yer aldı.
En büyük tepki de Milliyetçi Hareket Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez’den geldi.
Haberin yayınlanmasından itibaren telefonlarının susmadığını kaydeden MHP Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez, teşkilatından Tak’a çığ gibi tepki geldiğini söylüyor.
Sonra da…
MHP Osmangazi İlçe olarak, merak ettikleri soruları Besob Başkanı Arif Tak’a yöneltiyor:
Bir…
“Bu açıklamayı yaparken, Bursa’daki 100 bin esnafı temsil eden kaç Oda Başkanı’nın desteğini veya görüşünü aldınız?”
İki…
“Bu açıklama şahsi görüşünüzse ve esnafı temsil eden Oda Başkanları’nın desteği veya bilgisi dahilinde değilse, hangi sıfatla üyelerinizin özgür oyuna ipotek koyuyorsunuz?”
Üç…
“Bursa’daki 100 bin esnaf 12 Eylül referandumunda oy kullanırken Arif Tak’tan icazet almak zorunda mı?”
Dört…
“Esnaf teğet geçen krizin etkisiyle can çekişirken, siz ve yönetiminiz krizin etkisini azaltıp üyelerinize nefes aldıracak ne tür projeler ürettiniz?”
Beş…
“Besob yönetimi veya Arif Tak olarak bu tür hayırlı olsun ziyaretlerini yeni seçilen diğer siyasi parti ilçe başkanlarına da yapıyor musunuz?”
Altı…
“Yoksa asli göreviniz AKP memurluğu mu?”