CHP iki koldan Gemlik’e çıkarma yaptı, referandum konuşmaları sertleşti

Açık açık söylemekte yarar var… Yalnızca şu devam eden referandum kampanyasında değil, yerel seçimlerin başlamasından önceki süreçten bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nin en çok çalışan, en çok halkla buluşan parti örgütü olarak Gemlik İlçe Başkanlığı öne çıkıyor.
Gerçekten de…
CHP Gemlik İlçe Başkanı Cem Güler ve yönetimi bitip tükenmek bilmeyen bir enerjiyle çalışıyorlar, sürekli Gemlik halkıyla bir arada oluyorlar.
Bazen…
Belediyenin yaptıklarını anlatmak için halka gidiyorlar, bazen siyaset çalışması için bir araya geliyorlar.
Aynı durum…
Referandum çalışmalarına da yansıyor. Mahalle bazındaki çalışma anlayışlarını aynı yoğunlukta sürdürüyorlar.
Yıllar sonra Gemlik’te CHP’nin belediyeyi kazanmasının ardından, hem 12 Eylül’deki referandumdan kendilerini başarılı bulacak bir sonuçla çıkmak istiyorlar, hem de önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimin hazırlıklarını yapıyorlar.
Bu kapsamda…
CHP İl de Gemlik’in çalışmalarına merkezden destek veriyor.
Nitekim…
Son olarak CHP iki ayrı koldan adeta Gemlik çıkarması yaptı.
Birinci programda…
CHP’nin Bursa eski milletvekili ve eski Parti Meclisi Üyesi olan Avukat Yahya Şimşek ilçeye geldi ve Eski Pazar Caddesi üzerinde bulunan Biten Kıraathanesi’nde vatandaşlara “12 Eylül’de oylanacak AKP anayasasının sakıncalarını” anlattı.
Anayasa değişikliğiyle padişahların ve kralların tüm yetkiyi ellerinde topladıkları asırlar öncesine geri dönüleceğini savunan Şimşek daha sonra “yasama, yürütme ve yargının tek kişide toplanacağını” söyledi.
Bunun da dikta rejimlerini getireceğini anlattı.
Toplantıda…
CHP Gemlik İlçe Başkanı Cem Güler’in konuşması ise çok sertti:
“12 Eylül ‘ün ürünü olup darbeci generallere şeref madalyası takanlar, muhtıracılarla gizli Dolmabahçe görüşmeleri yapanlar, darbelerle hesaplaşma görüntüsü altında Türkiye ‘yi tek parti sivil diktasına sürüklemek istiyorlar.”
İkinci programda…
CHP Bursa Milletvekili ve MYK Üyesi Abdullah Özer, CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile eski Parti Meclisi Üyesi olan Güler Buğday ve Bursa’ya imza atan Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanlığı görevini bir süre önce bırakan Mümin Ceyhan vardı.
Dere boyundaki kahveleri dolaşan, esnaf ziyareti yapan, son olarak da Giresunlular Derneği’ne giden bu ikinci grubun gündemi de referandumdu.
Yapılan konuşmalarda…
CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan hükümetin gündemini hedef alarak sert bir konuşma yaptı ve  “demokratikleşiyoruz ve sivilleşiyoruz palavralarıyla halkın kandırılmak istendiğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik zemininin, hızla tarikat ve cemaat örgütlenmesi işbirliği ile faşizan bir devlet yapılandırılmasına doğru kaydırılmak istendiğini” söyledi.
Ardından…
CHP’nin en üst karar organı olan MYK Üyesi Abdullah Özer söz aldı ve anayasa değişikliyle Anayasa Mahkemesi yapısının değiştirilmek istendiğini, Anayasa Mahkemesi üye sayısı 11’den 17’e çıkarken 6 üyeyi 12 yıllığına hükümetin atayacağını vurguladı. Bunun da “Ben yargıcı atayayım, yargıç da beni aklasın düşüncesinin ürünü” olduğunu ifade etti.
Özer ayrıca, hükümetin hayır oyu çıkacağı korkusuyla seçim rüşveti dağıttığını da iddia etti.
Son konuşmayı ise eski PM Üyesi Güler Buğday yaptı.
Buğday, referandumun 12 Eylül’le hesaplaşma” noktasına gelmiş olmasından hareketle, kendisinin yaşadıklarını kaleme aldığı “Annemin de Başını Ezerler mi?” adlı romanının öyküsünü dinleyenlerle paylaşırken, “anayasa değişikliğinin 12 Eylül’le hesaplaşma olduğunu söyleyenlerin 12 Eylül’ü yaşamadıklarını” anlattı.