Facebook belediye hizmetinde… Vatandaş sorununu Facebook’tan bildirdi, Keskin Facebook’tan bilgi verdi

Aylar önce gözlemimizi bu sayfalardan paylaştık… İnternetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook artık yaşamın her aşamasında yerini almaya başladı. İnternet kullanıcılarının büyük bölümünün bilgisayarlarında artık Facebook sayfası neredeyse günün 24 saati açık.
Gece sabahlara kadar Facebook üzerinden bilgi paylaşımı yapanlar, sabahın erken saatinde mesajlaşmaya devam ediyorlar.
Bu da…
Sosyal paylaşım sitesi olarak başlayan Facebook’u günlük yaşamın en önemli iletişim araçlarından biri haline getirdi.
O nedenle…
Vatandaşla bire bir iletişimin öneminin bilincinde olan bazı belediye başkanları ve yine bazı siyasetçiler internetin yeni gücü Facebook’u çoktan keşfettiler.
Nitekim…
Bu akşam Facebook’taki ana sayfamızda paylaşımlara göz atarken Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’in bir mesajı dikkatimizi çekti.
Keskin aynen şunu yazmış:
“Ayşenur Yazıcı Hanım; Facebook’tan mesaj attığınız konu ile ilgili planlama Büyükşehir ve Belediyemiz tarafından yapılmıştır. Facebook hesabınıza mesaj atılmasını kapatmış olduğunuzdan cevabı buradan iletiyorum. Selamlar. Özgen KESKİN”
Anladığımız kadarıyla…
Yıldırım’da yaşayan Ayşenur Yazıcı adlı bir vatandaş, yaşadığı ya da karşılaştığı bir sorunu Facebook sitesindeki mesaj kutusundan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’e bildirmiş.
Facebook sayfasını danışmanlarına bırakmayıp bizzat kendisi takip eden Keskin de vatandaşın gönderdiği mesajla ilgilenmiş.
Ancak…
Mesajı gönderen Ayşenur Yazıcı sayfasındaki mesaj kutusunu dışarıdan gelen mesajlara kapattığı için, Başkan Keskin cevabı mesaj olarak Yazıcı’ya gönderememiş.
Bununla birlikte…
Modern siyasetin en büyük özelliği iletişimin gereğini yerine getirip vatandaşa ulaşabilmek için ve biraz da mesaja karşı bilgi verme ısrarı nedeniyle, doğrudan gönderemediği mesajı bu kez Facebook’ta kendi duvarına yazarak genelin de haberdar olmasını sağlamış.
Doğrusu istenirse…
Böyle bir iletişim yöntemi ile ilk kez karşılaşıyoruz. Fakat bundan, sosyal paylaşım sitesi olarak günlük yaşantımızda büyük bir yer edinen Facebook’un artık belediye hizmetinde olduğunu da görüyoruz.
Anlaşılan o ki, Facebook’ta bu tür mesajlar daha da artacak.