İnternetteki sosyal paylaşım sitesi facebook siyasetçinin yeni gözdesi oldu

İtiraf etmek gerekirse… Teknolojiye ve yeni gelişmelere kapalı olmaktan değil ama bireysel teknolojik yeteneklerimizin sınırlı olması nedeniyle yakın zaman öncesine kadar interneti çok sınırlı kullanıyorduk.
Hele…
Facebook adlı sosyal paylaşım sitesinden yıllarca uzak kaldık ve yine itiraf etmek gerekirse bunu da marifet sandık.
Oysa…
Olay’la yollarımızın ayrılmasından sonra Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı can dostumuz Nuri Kolaylı’nın iteklemesiyle açıldığımız sanal alemde, özellikle facebook kullanımının ne kadar önemli olduğunu fark ettik.
O nedenle…
Meslektaşımız, dostumuz, arkadaşımız Nuri Kolaylı’ya ne kadar teşekkür etsek az.
Bununla birlikte…
Henüz çok yenisi olduğumuz facebook paylaşımının siyasetin, daha doğrusu siyasetçinin de yeni gözdesi olduğunu gördük.
Biz ilk adımımızı attığımızda, facebook’taki en hareketli yerel siyasetçiler olarak Demokrat Parti’den Orhan Efe ve Ertan Tanırgan ile Milliyetçi Hareket Partisi’nden de Özcan Mertyürek ve Adem Dönmez dikkatimizi çekti.
Sonra…
Bursa milletvekilleri arasında MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy’un çok iyi bir facebook kullanıcısı olduğunu gördük. AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak’ın ise, ara sıra da olsa facebook’ta bayrak salladığına tanık olduk.
Bu arada…
MHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman’ın da danışmanı tarafından kontrol edilen sayfayla facebook haberleşmesine ve paylaşımına katıldığını fark ettik.
Şu sıralar…
Ünlü paylaşım sitesine çok hızlı giriş yapan bir siyasetçi daha var: Devlet Bakanı Faruk Çelik.
Gerçi…
Anladığımız kadarıyla danışmanları tarafından facebook sayfası kontrol edilip yönlendiriliyor ama Çelik’in çok hızlı gittiğini ve çok faal olduğunu vurgulamak gerekiyor.
Dahası…
Faruk Çelik’e ait facebook sayfasındaki duvara da çok sayıda mesaj yazılıyor. Hatta, SunExpress’in Yenişehir Havaalanı’ndan yaptığı tarifeli uçuşları iptal etme kararından sonra Bursalılar mesajlarını Çelik’e doğrudan facebook yoluyla ilettiler.
O da…
Yine facebook sayfasındaki duvarından girişimleriyle ilgili duyurular yaptı.
Bu arada…
Henüz yeni bir facebook kullanıcısı olmamıza karşın bir de tespitimiz var.
Gördüğümüz kadarıyla…
Bu ünlü sosyal paylaşım sitesinde MHP ve DP’liler özellikle arkadaşlık bağlantılarında hem daha örgütlüler, hem daha çok mesaj paylaşıyorlar. Son günlerde TDH İznik de ciddi bir atak içinde.
Kısacası…
Tekrar etmek gerekirse, sosyal paylaşım sitesi facebook son günlerde siyasetin ve siyasetçinin yeni gözdesi oldu.
Bu da…
Önümüzdeki süreçte ise siyasetin sanal alemden daha da etkili bir şekilde yararlanacağını gösteriyor.