Bu dönem… Bursa’da en deneyimli siyasetçi denince akla Faruk Çelik geliyor.
Refah il yönetiminde yetişti, Fazilet il başkanlığı ve milletvekilliği yaptı, AK Parti’de 2 dönem Grup Başkanvekili olarak TBMM çalışmalarını yönetti,
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak hükümete girdi, Devlet Bakanlığı yapıp geri döndü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak reformlara imza attı.
İşte…
Ankara siyasetinin karar verici tepe noktalarında yer alan siyasi deneyim sahibi Faruk Çelik çarpıcı bir twit atıp büyük ve sinsi plana dikkat çekti.
Dedi ki:
“ABD Afganistan’a girerken de, çıkarken de bize sormadı. Şimdi kaçarak çıkarken Afganlara umut diye ‘Türkiye’ye gidin’ önerisini sunuyor. Biz yangınla selle boğuşurken, sözde müttefiğimizce üzerimizden yapılan bu sinsi planı reddediyor, protesto ediyorum.”
