İmplant diş nedir, yapımı ne kadar sürer?

İmplant diş nedir, yapımı ne kadar sürer?
İmplant diş nedir, yapımı ne kadar sürer?

Ağız ve diş sağlığı vücudun genel sağlığını etkilemesi açısından oldukça önemlidir. Buna ilaveten estetik görünüm de her geçen gün önemini arttırmaktadır. Ağız ve dişlerimizde oluşabilecek hastalıkların tedavileri konusunda Bartın ilinde uzun yıllardır başarılı ve profesyonel hizmet sunan Bartın Diş Hekimi Gökhan Güneş, prensip olarak bütün diş hekimlerinin öncelikli amacının hastanın kendi dişi korumak ve sağlamlaştırmak olduğunu, diş çekiminin en son aşama olarak kullanıldığı ifade etmektedir. Bütün diş hekimlerinin önceliği diş ve ağız fonksiyonlarını korumak ve sağlıklı olmasını sağlamak olmasına rağmen hastalar yine de diş kaybı yaşayabilmektedir. Bartın diş doktoru Gökhan Güneş, eksik diş problemi yaşayan hastaların Bartın implant diş tedavisi ile eksik diş problemine kalıcı çözüm sağlanabildiğini ifade etmektedir. Peki implant diş tedavisi nedir, ne kadar sürer? İşte implant diş tedavisiyle ilgili merak edilenler…

İmplant Diş Tedavisi

İmplant diş tedavisi, hastanın konuşurken veya gülerken özellikle ağızın ön bölümünde yer alan eksik diş sebebiyle estetik sorunlarını gidermek için kullanılsa bile esas olarak çiğneme fonksiyonlarını tedavi ederek eski haline getirdiği için kişinin genel sağlığı açısından oldukça önemlidir. Diş kaybı nedeniyle hem estetik hem de fonksiyonel sağlık sorunlarını gidermek için implant diş uygulamaları günümüzde dünya çapında en yaygın kullanılan diş hekimliği tedavi yöntemlerinden biridir çünkü bu tedavi yöntemi ile hastalar, doğal dişinden farksız bir ömür boyunca rahatlıkla kullanabilecekleri dişlere sahip olurlar.

Hastanın çene kemiğine yerleştirilen implant diş, tıpkı doğal diş gibi çene kemiğine tutunduğundan, uzun süre normal diş gibi güvenle kullanılabilir.

İmplant Diş tedavisi ne kadar sürer?

İlk aşamada implant hastanın çene kemiğine yerleştirilir. İmplantın çene kemiği ile kaynaşma süresi, hastanın genel sağlık durumu, hastanın yaşı gibi bazı etkenlere bağlı olarak üç ay kadar sürebilir. Çene kemiğine tam kaynayan diş implantı, doğal diş köklerinin çene kemiğine tutunması gibi onlarca yıl sorunsuz bir şekilde kullanılabilir ve  çiğneme fonksiyonuna dair hiçbir sorun yaratmaz. Bu nedenle hastalar eksik dişlerin neden olduğu çiğneme bozukluklarının genel  sağlık problemlerine de neden olabileceğini düşünerek implant tedavisi için zaman kaybetmemelidir.