İnsana dokunan anlayışla Yıldırım’a yeni bakış: Oktay Ylmaz’ın hedefinde “sokaktan değil, evin içinden başlayan hizmet” var

AK PARTİ YILDIRIM ADAYI OKTAY YILMAZ
AK PARTİ YILDIRIM ADAYI OKTAY YILMAZ
AK PARTİ YILDIRIM ADAYI OKTAY YILMAZ

Geri sayımda artık son iki aya giriyoruz, 31 Mart yerel seçimine 65 gün kaldı. Süre kısaldığı için, siyasi partiler açısından kalan süre daha hassas hale geldi.
Gerçi…
AK Parti sahaya çıkmak için 31 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı manifestoyu bekliyor, ama ziyaretler de başladı.
Hatta…
İlçe başkanlığından ayrılan ve AK Parti Yıldırım Adayı olarak açıklanan Makine Mühendisi Oktay Yılmaz zaten hep olduğu sahaya bu kez Cumhur İttifakı Adayı unvanıyla çıktı bile.
Gerçi…
AK Parti Osmangazi’de Tahsin Kara yönetiminin Başkanvekili olduğu dönemden bu yana kendisini izliyoruz, ama bu kez aday olarak dinledik.
“Yıldırım’da nasıl bir değişim olacak?” sorumuza şu cevabı verdi:
“Geçmişte yapılmayan planlar nedeniyle plansızlık Yıldırım’ın sorunu, ama tek çözüm de plan değil. Çünkü plansızlıktan sosyolojik problemler var.”
Ardından…
“Başka çözüm yolları da aramak lazım” dedi ve yaklaşımını şöyle sergiledi:
“Şehirlinin daha etkin olacağı bir profil çizeceğiz. Gönül belediyeciliği yapacağız. Fiziki imkanların yanında daha iyi ruh vereceğiz.”
Bu noktada…
Bütünşehir öncesi yalnızca 2 köyü olan Yıldırım’da kent aidiyeti oluşturmaya yönelik düşünceleri için başlangıç noktası da belirlemiş.
Dedi ki:
“İnsana dokunan projeler yapacağız. Çocukları unutmayacağız. Gençlerin kendilerini gösterecekleri projelerle önlerini açacağız. Hizmet anlayışımızı sokaktan değil, evin içinden başlatacağız.”
Eğer…
Yılmaz 31 Mart’ta seçilirse, yine AK Parti adına 5 yıl Yıldırım Belediye Başkanlığı yapan İsmail Hakkı Edebali’den görevi devralacak.
Sürece bakarken bunu da göz önünde bulundurdu:
“Mevcut projelerin bazılarını fizibilitelerine göre yeniden ele alacağız. Şehre katkısı olacak projeleri sahipleneceğiz.”
Ya yeni projeler?..
Bu soruya “Yeni bir bakış açımız var, ama kazanımları da görmezden gelmeyeceğiz” cevabı verip seçim hedefini açıkladı:
“Cumhur İttifakı olarak 24 Haziran seçiminde Yıldırım’da yüzde 60 oy almıştık. Hedefimiz bunun çok üzerine çıkmak.”