Vatandaşa eziyet… Mesai saatli otoyol köprüsü çalışmasıyla Yalova Yolu felç oldu

Okullar kapandı, tatil başladı. Dolayısıyla, yollardaki trafik çok yoğunlaştı. Özellikle, İstanbul’un Ege’ye ulaştığı Yalova Yolu’nda yoğunluk daha fazla. Bu yolun trafiği hafta sonunda daha da arttı.
Ne var ki…
Böyle bir dönemde, otoyol köprüsü nedeniyle Orhangazi’de yapılan çalışma ciddi bir trafik krizi ortaya çıkardı.
Köprü elbette yapılacak, buna kimsenin itirazı yok. Fakat sorun, böylesine yoğun bir dönemde, köprü çalışmasının mesai saati uygulamasına göre yapılmasında yatıyor.
Yani, çalışmalar mesai saati bitince paydos ediliyor. Oysa bu mevsimde günler uzun ve hava da saat 21.00’de kararıyor.
Kuşku yok ki…
Hiç olmazsa o saate kadar çalışılsa, inşaat daha kısa sürede bitecek, yol da bir an önce normale dönecek.
Nitekim…
Cumartesi akşamı İstanbul’dan gelen bir dostumuz, tek şeride düşürülen trafik nedeniyle Orhangazi-Gemlik arasını 40 dakikada geçebildiğini söyledi.
Karayolları’nın bu sıkıntılı duruma müdahale etmesinde yarar var.