Ankara’da hareket var… Sarıgül yarın 50 bin kişi ve İnegöl Kurşunlu’dan yemenili teyzelerle rozet takmaya gidiyor

Türk siyasetinde son dönem Mustafa Sarıgül’ün çok özel bir yeri var. Şişli Belediye Başkanlığı’nı her seçim en yüksek oyla kazanması bir yana, siyasete getirdiği hareketle dikkat çekiyor.
Örneğin…
CHP’de Deniz Baykal’a karşı verdiği genel başkanlık mücadelesi partiden ihracı ile sonuçlansa da, CHP içinde ciddi sorgulamalara yol açtı.
Şimdi…
İade-i itibar özelliği taşıyan bir kararla o ihraç kararı kalktı, Sarıgül de yeniden CHP üyesi oldu.
Bugün ise…
Sarıgül’ün CHP’ye dönüşünün ikinci adımı atılıyor. Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne gidecek olan Sarıgül parti kimlik kartını elden teslim alacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yakasına CHP rozeti takacak.
Fakat…
Bu tören geniş katılımlı bir harekete dönüşmüş durumda.
Çünkü…
Türkiye’nin hemen her kentinden Sarıgül’le birlikte olabilmek için Ankara’ya otobüsler kaldırılması için hazırlıklar yapılıyor.
Dün…
CHP Genel Merkezi önünde bugün saat 10.00’da yaklaşık 50 bin kişinin toplanmasının beklendiği konuşuluyordu. Yani, Sarıgül büyük bir miting görüntüsüyle bugün parti kimliğini alıp rozetini takacak.
Ardından…
Yani, CHP üyeliği ile ilgili sürecin tamamlanmasından sonra Mustafa Sarıgül için CHP İstanbul Büyükşehir adaylığı süreci başlayacak. Genel beklenti, bu sürecin de 20 Kasım’dan sonrasını işaret ettiği yolunda.

Kurşunlu’dan 300 yemenili teyze

Mustafa Sarıgül bugün saat 10.00’da rozetini takıp kimliğini alırken, CHP Genel Merkezi önündeki kalabalığın arasında İnegöl’e bağlı Kurşunlu beldesinden de 300 yemenili teyze olacak.
Dünkü sohbetimizde, “Mustafa Başkanı Ankara’da yalnız bırakmayacağız” diyen Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, tören sonrası da Kurşunlu grubu olarak yemenili teyzelerle Anıtkabir ziyareti yapacaklarını söyledi.
Dönmez seçimlerde İstanbul’da Sarıgül için çalışacak.