Haberi biz de Sabah gazetesinde görüp okuduk… Meğer, Bursa Valisi Şahabettin Harput’un 8 ay önce Almanya’nın Hessen Eyaleti’ne yaptığı ziyaret ilginç bir soruna dönüşmüş.
Habere göre…
Hessen Başbakan Yardımcısı Jörg Uwe Hahn, resmi ziyaretle gelen Bursa Valisi Şahabettin Harput ve beraberindeki heyeti Frankfurt-1860 Münih arasında 29 Nisan’da oynanan ikinci lig futbol maçına götürmek istemiş.
Jestini gerçekleştirebilmek için de Frankfurt Kulübü’nü arayarak 16 bilet istemiş. Fakat kulüp yönetimi “stat dolu” diyerek 16 maç bileti isteğini geri çevirmiş.
Bunun üzerine…
Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Hahn, 16 kişiye bilet isteğinden vazgeçip yalnızca Vali Harput ve tercümanını alarak stadyumun VIP Kapısı’na gelmiş. Buradan geçiş yaparak da konuklarını maça sokmuş.
Hatta…
Gazetede Hahn ve Harput’un boyunlarında Frankfurt takımının kaşkoluyla maç izlerken fotoğrafları bile yer alıyor.
İşte…
Bu jest, şu sıralarda Almanya’da tartışma konusu haline gelmiş.
Çünkü…
Muhalefet partilerinin temsilcileri, Bursa Valisi Harput ve tercümanına VIP’ten geçerek bedava maç izlettirildiği gerekçesiyle Hessen Eyeleti Başbakan Yardımcısı Jörg Uwe Hahn’ı adeta topa tutmuşlar.
Hahn’ın sözcüsü ise iddiaları “komedi” olarak nitelendirmiş.
Bu haber…
Demokratik ülkelerde seçilmişlerin tercihlerinin nasıl değerlendirilip yargılandığını göstermesi bakımından çarpıcı bir örnek oluşturuyor.
Hele…
Bizim stadyumlarımızın eski adıyla Şeref Tribünü olan Protokol Tribünleri’ne kimlerin nasıl girebildikleri göz önüne getirildiğinde, Almanya’daki konuk Vali’ye bile bedava maç izlettirildiği eleştirisi farklı bir boyut kazanıyor.
