Muharrem Yılmaz’ın Karacabey’den çıktığı yol “Türkiye’ninpatronlar kulübü” TÜSİAD Başkanlığı’na doğru gidiyor

İş yaşamına, Karacabey’den ailesinin şirketi Sütaş’tan başladı. Vizyonuyla Sütaş’ı yerel bir şirket olmaktan çıkardı, “Türkiye’nin sütçüsü” sloganıyla ulusal bir marka haline getirdi.
Bir yandan da…
İşadamı örgütlerinde sosyal sorumluluklar yüklendi.
Kısa adıyla Tügiad olarak bilinen Türkiye Genç İşadamları Derneği Bursa Şubesi’nin önce yönetimine girdi, sonra başkanlık yaptı.
Burada gösterdiği performansla İstanbul’a transfer oldu ve Tügiad Genel Başkanlığı görevini üstlendi.
Derneğin tüzüğü gereği genç işadamı barajı olan yaş sınırını geçince bu kez Türkiye’nin patronlar kulübü olarak algılanan ve kısa adı Tüsiad olan Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu’na seçildi.
Tüsiad’ın son kongresi öncesi adı başkan adayları arasında geçiyordu.
Fakat…
Dernek, o dönem ortaya çıkan bazı gelişmeler nedeniyle Ümit Boyner başkanlığında yoluna devam etme kararı aldı.
Şimdi…
Ocak ayında Tüsiad’ın yeni genel kurulu var. Bu kongre öncesinde kulislerde iki aday adı konuşulmaya başlandı.
Konuşulan adaylardan biri Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı olarak görev yapan Haluk Dinçer’di.
Ancak…
Dinçer şu an için böyle bir görevi üstlenemeye hazır olmadığını, “ileride başkanlık yapmak istediğini” medyaya deklare etmiş durumda.
Diğer aday ise tanıdığımız, aramızdan biri: Muharrem Yılmaz.
Aslında…
Bugün için Tüsiad kulislerinin başkan olmasını beklediği tek kişinin Muharrem Yılmaz olduğunu vurgulamak gerekiyor. Daha doğrusu, geçen dönem stratejik bir gerekçeyle alınan Boyner’le devam kararının süresinin dolduğunu söylemekte yarar var.
O nedenle…
Ocak ayında yapılacak Tüsiad genel kurulunda Bursalı genç sanayici kuşağından Muharrem Yılmaz’ın başkan olması bekleniyor.
Eğer…
Yılmaz konuşulduğu ve beklendiği gibi bu kongrede seçilirse hem Tügiad hem de Tüsiad başkanlığı yapan tek sanayici olacak.
Kısacası…
Muharrem Yılmaz’ın, aile şirketi olan Sütaş’la Karacabey’den başladığı iş yaşamı ve yöneticilik yolculuğu, Türkiye’nin patronlar kulübü olarak bilinen Tüsiad Başkanlığı’na doğru gidiyor.
Bursa iş âlemi için de heyecan ve moral verici yeni bir pencere açılıyor.