Kurultaya rekor katılımla gidecek olan CHP Bursa hedefini belirledi: Parti Meclisi’nde mevcudu korumak

Hafta sonu salon bulunamadığı için CHP kurultayı ilk kez hafta içinde yapılacak. 16 Temmuz Salı günü başlayıp 17 Temmuz Çarşamba günü tamamlanacak kurultay öncesi Parti Meclisi adayları için son viraja girildi.
O nedenle…
Gözler de kulislerdeki gelişmelere çevrildi. Tabi doğal olarak CHP örgütü desteği her şeyden çok öne çıkıyor.
Bu açıdan bakıldığında…
CHP kurultayında Bursa’yı temsil edecek 42 delegenin işinin çok zor olduğunu söylemek gerekiyor. 42 delegenin 36’sı İl kongresinde seçildi. 5 milletvekili doğal delege olarak kurultaya katılıyor. 3 Parti Meclisi Üyesi de kurultayın doğal delegesi. Ancak 3 PM Üyesi’nin 2’si milletvekili. O nedenle, PM kontenjanından 1 delege geliyor.
İşte…
Bu 42 delege bir yandan CHP’yi yönetecek kadroları belirleyecekler, bir yandan da Bursa’dan mümkün olduğu kadar fazla kişiyi PM’ye sokmaya çalışacaklar.
Nitekim…
Dün öğleden sonra CHP İl Başkanı Metin Çelik’le sohbet ederken, akşam yapacağı ilçe başkanları ve kurultay delegeleri ortak toplantısının hazırlıklarını sürdürüyordu.
Toplantının önemi şu:
Parti Meclisi için aday olanları liste haline getirip bir temayül yoklaması şeklinde ilçe başkanları ve kurultay delegelerine oylattıracak.
Sonra da…
Oylamadan çıkan ilk 4 ya da 5 ismi örgütün isteği olarak Genel Merkez’e bildirecek.
Bunun dışında…
Çelik kuliste “Bizim adayımız falancadır” diyerek doğrudan işaret vermeyecek, böyle bir istekte bulunmayacak, kimseye destek olmayacak.
Şu noktada da çok kararlı:
“Bazıları örgütü yok sayıp Genel Merkez’de bireysel çalışıyor. Bunu örgüte saygısızlık gördüğüm için yanlarında ya da arkalarında olmayacağım.”
Yine de…
CHP Bursa örgütü adına İl Başkanı Çelik’in hedefi çok açık:
“Şu anda Parti Meclisi’nde Bursa’dan 3 üyemiz var. İlk hedefimiz mevcudu korumak ve yine 3 üyeyle devam etmek. 1 temsilciye kesinlikle razı değiliz.”
Şunun da altını çizdi:
“Aslında Genel Başkanımız açısından sıkıntılı bir durum söz konusu. PM sayısı 20 eksildi. Cinsiyet ve gençlik kotası var, Bilim Kurulu var. Böyle bir ortamda çok sıkıntı yaşayacağını da biliyoruz.”

Bursa’dan rekor katılım

Salı günü başlayacak CHP Kurultayı için hazırlık yapılırken rekor bir sayıya ulaşıldı.
Şu an, 22 otobüs ve 1 midibüs kesinleşti. Bu rakam salı sabahı 25 otobüse de çıkabilir. Ayrıca özel aracıyla gidecek çok sayıda partili var.
CHP İl Başkanı Metin Çelik dün, “Hafta içi ve aşırı sıcağa rağmen Bursa’dan 1700-1800 katılımla rekor kıracağız. Hafta sonu ve hava biraz serin olsaydı rakam en az yüzde 50 artardı” dedi.

Çelik’in yoğun trafiği

Kurultay süreci İl kongresinin hemen sonrasına rastladığı için CHP İl Başkanı Metin Çelik’in partideki çalışma trafiği daha da yoğunlaştı.
Bir yandan kurultay hazırlığı yaparken, kutlama ziyaretlerini de kabul ediyor.
Düne kadar ziyaretçilere 15 dakikalık periyotlarda randevu veriliyordu. Yoğunluk artınca Çelik iki ayrı odada konuk kabul etmeye başladı. O nedenle de odadan odaya koşuyor.