HAS Parti’nin il başkanlarına Ali Mollasalih önderlik etti, Kurtulmuş’a destek açıklamasını da okudu

Gerçi… Kamuoyu bir süredir bekliyor ve bu beklenti doğrultusunda hafif hafif tartışıyordu ama asıl tartışma geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’la görüşüp AK Parti’ye davet etmesiyle başladı.
Kimileri…
0.70’lik oy oranına sahip HAS Parti’nin koca iktidar partisine bir şey katamayacağını düşünüyor.
Kimileri…
Başbakan Erdoğan’ın kendisinden sonra yerine aday aradığına inanıyor.
Kimileri…
Milli Görüş tabanında önemli bir yeri ve sevgisi olan Kurtulmuş’la Erdoğan’ın taban sağlamlaştırması yoluna gittiğini düşünüyor.
Kimileri…
Erdoğan’ın önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı olma hedefi doğrultusunda “kertik oyları bir araya toplayarak aradaki oy farkını açma ve ilk turda kendini sağlama alma” hesabı yaptığı görüşünü savunuyor.
Kimileri de…
Oy oranı küçük olsa bile HAS Parti’nin AK Parti’ye katılımından siyasi sinerji doğacağı yorumunu yapıyor.
İşte…
Böyle bir ortamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı “AK Parti’ye katılın” davetini dün HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş partisinin il başkanlarına açtı.
Başkanlar…
HAS Parti Genel Merkezi’ndeki toplantıya 20’şer kişilik gruplar halinde alındılar. Önceki gün İstanbul İl Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıklayan Mehmet Bekaroğlu’nun katılmadığı görüşmelerde herkes düşüncesini söyledi.
HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih de, daha önce Bursa’da açıkladığı yaklaşımını, diğer il başkanlarının önünde Kurtulmuş’a da yineledi:
“Bugüne kadar Genel Başkanımız ve Genel Merkezimizle birlikte siyaset yaptık, birlikte hareket ettik. Bu konuda da Genel Başkanımızın yanındayız.”
Ardından…
Mollasalih’in önerisiyle il başkanları ortak açıklaması hazırlanması gündeme geldi. Öneriyi ortaya koyan Mollasalih imzaların toplanmasına da önderlik etti.
Açıklamayı da…
Yine HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih kameraların öününda kamuoyuna okudu. Deklarasyona Bekaroğlu’nun yerine İstanbul İl Başkanvekili olarak, Bursalıların tanıdığı Türker Saltabaş da imza attı.
Böylece…
AK Parti’den katılım daveti alan HAS Parti’nin bu kritik karar sürecine il başkanlarına önderlik ederek Ali Mollasalih damgasını vurmuş oldu.

HAS iftarı iptal edildi-

Eğer AK Parti’nin katılım daveti olmasaydı, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş 22 Temmuz’da iftar için Bursa’ya gelecekti.
Fakat, Ankara’da katılımın da bayrama kadar sonuçlanması bekleniyor. O nedenle Bursa İl Başkanlığı’nın 22 Temmuz’daki iftarı da iptal edildi.