Gelenek yerel boyutuyla yeniden başladı ama MHP’lilerin gözü Kocayayla’da Büyükataman’ı aradı

Keles’in ünlü Kocayayla’sında pek çok kişinin hatırası vardır ama MHP için Kocayayla’nın anlamı bir başka.
Çünkü…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2001 yılındaki Kocayayla Türkmen Şöleni’nde hükümet ortakları DSP ve ANAP’a rest çekip “hodri meydan” diyerek erken seçim çağrısı yapmıştı.
2002’deki seçimle de AK Parti iktidara gelmişti.
Sonrasında…
Bahçeli, gelenekselleştirdiği Erciyes ve Kocayayla kurultaylarının yapılmasından vazgeçti. O nedenle, iki yıl ara verildi.
Geçen yıl piknik havasında Ülkücüler geleneksel Kocayayla buluşmasını küçük çapta gerçekleştirdiler. Bu yıl ise gelenek daha değişik boyutuyla yeniden yaşandı.
Ne var ki…
Geçmişte Bahçeli ve Marmara Bölgesi’ndeki illerin katılımıyla çok kalabalık ve çok görkemli geçen Kocayayla Türkmen Şöleni, bu yıl yerel kaldı.
O nedenle de…
Daha çok çadırlar ön plana çıktı. En dikkat çekici çadırlar ise Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Günışık ve arkadaşlarınındı.
Bununla birlikte…
MHP İl Başkanı Hasan Toktaş’ın seçildikten sonraki bu ilk büyük organizasyonunda MHP’lilerin gözü İsmet Büyükataman’ı aradı.
Fakat…
MHP Bursa Milletvekili ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman pazar günü Kocacyayla’da yoktu. Çam ağaçlarının serin gölgesinde bu durumun dedikodusunu yapan MHP’lilerin kimileri Büyükataman’ın olmayışını “tavır” olarak algıladılar.
Bu arada…
MHP’nin yönetim kademelerinde görev yapanlar, “Büyükataman’ın Genel Sekreter sıfatıyla Samsun’da parti görevi olduğunu” söylediler ama bu da tartışma konusu oldu.

MHP’ye Orhangazi’de 500 katılım

Pazar günü yapılan Kocayayla Türkmen Şöleni’nden önce MHP bir başka mutluluğu Orhangazi’de yaşadı.
Çünkü, Orhangazi’de yaklaşık 500 kişi MHP’ye katıldı. Katılanların rozetlerini ise düzenlenen konserde Bursa Milletvekili Necati Özensoy ve İl Başkanı Hasan Toktaş taktılar.