İşte bu sürpriz… Bu dönemin en başarılı gençlik çalışmasını yapan CHP Osmangazi Gençlik Kolu Başkanı Sedat Akar istifa etti

Göreve nisan ayında geldi. Yani, daha 5 ay önce görev üstlendi. Ama CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolu Başkanı Sedat Akar bu beş aylık süreye, neredeyse 5 yıllık iş sığdırdı.
Açıkça söylemek gerekirse…
Sedat Akar’ı, 5 ay önce CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolu Başkanı olduğu günden beri yakından izliyoruz.
Gördüğümüz şu:
Kurduğu fişek gibi ekiple Gençlik Kolu anlayışının ötesine geçip Bursa’nın son dönem siyasetine damgasını vurdu, son dönemde en başarılı gençlik çalışmasını yürüttü.
Dahası…
Pek çok siyasi partinin ana kademe yönetimlerinden bile çok iş yaptı.
Bu kadar kısa süre içinde bir yandan yapılanmasını tamamlarken diğer yandan mahallelere açıldı ve vatandaşla doğrudan temas yürüten farklı siyaset tarzıyla CHP’ye hareket getirdi.
Ayrıca…
Yaz boyunca mahallelerde sokak sineması şenlikleri düzenledi. Kentin gündemindeki önemli konularda ses getiren eylemler düzenledi. Bu eylemleri, CHP Osmangazi Gençlik Kolu bünyesinde oluşturulan tiyatro grubuyla renklendirdi.
Referandum çalışmalarında da Osmangazi Gençlik kolu olarak CHP’nin temposunu arttıracak kadar faaldiler ve önemli çalışmalara imza ettiler.
Osmangazi’den başlayan bu hareket, CHP İl Gençlik Kolları’nın da yeni bir yapılanmayla devreye girmesinde etken oldu.
Bir yandan İl, diğer yandan Osmangazi’nin merkezdeki çalışmalarıyla CHP son dönemin en hareketli, en üretken ve en başarılı gençlik faaliyetleri sürecini yaşadı.
Ne var ki…
Sedat Akar başkanlığında dolu-dizgin çalışan ve her geçen gün çevreden daha büyük ilgi gören CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolu nedense birilerini rahatsız etti.
Kimileri…
“Bu gençler de çok oluyor, eski köye yeni dinamizm getirecekler” kaygısına kapılmış olacaklar ki, değişik ortamlara taşıdıkları dedikodular sonucu Gençlik Kolu ile onları göreve getiren İlçe’nin arasına soğukluk sokmayı başardılar.
Sonunda…
Göreve gelmesinden 5 ay sonra, üstelik başarısını herkese kabul ettirmişken CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolu Başkanı Sedat Akar görevinden istifa etti.
İstifasını da…
Birlikte yeni bir siyaset anlayışı için yola çıktıkları ekibine şu mesajla duyurdu:
“Biz Türk gençliği, mensubu olduğumuz topluma karşı sorumluluğumuzu, varlığını ve tüm gücünü ondan olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerine getirmiş olmaktan gurur duyuyoruz.
Biliyorum ki, görevimiz yaşam boyu sürecektir. Bu günleri, ileride özlemle anacak, çocuklarımıza anlatacak, onları da bu göreve hazırlayacağız.
Arkamızda gülümsenerek hatırlanmaya değer iyi izlenimler ve anılar bırakmış olmak dileğiyle başkanlığım süresince destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.”

Haber…
CHP kulislerinde tam bir sürpriz etkisi yaptı. Bursa siyasetinde son dönemin en başarılı gençlik çalışmasını yürüten, 5 yıla sığmayacak çalışmalarla çok etkili 5 ay geçiren Sedat Akar’ın ani bir kararla CHP Osmangazi Gençlik Kolu Başkanlığı’nı bırakması herkesi şaşırttı.
Hele…
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Umut Tunç ve Gençlik Kolları MYK’sının Ankara dışındaki ilk toplantı için Bursa’ya gelişlerinden önce istifanın yaşanmış olması “Hareketli siyaset CHP’nin kimi yapılarına uymadı, yeniden klasik siyasete dönülüyor” algısına yol açtı.
Akar’ı kararından, CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan da döndüremedi.