Büyükşehir Belediyesi yeni bir gelenek başlatıyor… Uludağ buluşmaları

Bursa’nın başının üstünde yükselen Uludağ hem yaz, hem de kış mevsimleri için sahip olduğu değerleriyle gerçek bir doğa anıtı özelliği taşıyor.
Gerçi…
Genel anlamda Türkiye’nin ilk kayak merkezi gibi bir özelliği biliniyor ama Uludağ yılın her mevsimi ayrı güzelliğe ve özelliğe sahip.
Dahası…
Uludağ yalnızca doğal güzellikleriyle değil, sahip olduğu kültürel özellikleriyle de farklı bir doğal abide ve bu yönüyle de Bursa’ya çok şey katıyor.
Tarihten gelen efsaneler Uludağ’a ayrı bir değer katıyor. Bunun yanında, şiirlere, romanlara konu oluyor, mistik dünyanın ilham kaynağı.
Coğrafi olarak Bursa’nın havasını da suyunu da Uludağ sağlıyor.
Dahası…
Bursa’nın ileriye yönelik turizm beklentileri ve potansiyelinde de başrol Uludağ’a verilmiş durumda.
İşte…
Uludağ’ın bu çok farklı özelliklerini ölümsüzleştirecek, hatta yeni araştırmalar yapılıp çok daha yeni farklılıkları ve özelliklerinin de keşfedilmesini sağlayacak bir adım atılıyor.
O adım da…
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe öncülüğünde atılıyor.
Çünkü…
Büyükşehir Belediyesi tarafından, her yıl tekrarlanarak gelenekselleştirilmek üzere Uludağ Buluşmaları adı altında program düzenlendi.
25 Eylül 2010 tarihinde Tayyare Kültür Merkezi Küçük Salonu’nda gerçekleştirilecek 1. Uludağ Buluşmaları’nın çalışması Başkan Altepe’nin açılış konuşmasıyla başlayacak.
Ardından…
Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin katılımcılara “Arkeolojik açıdan Uludağ”ı anlatacak.
Panelde…
“Uludağ’ın flora ve faunası” ile ilgili bilgileri Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gönül Kaynak aktaracak.
Ayrıca…
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğret Üyesi Prof. Dr. Mefail Hızlı değişik bir yaklaşımla “Mistik açıdan Uludağ” sunumu yaparken, Araştırmacı Yazar Hacı Tonak da “Mitolojik açıdan Uludağ” konusunu işleyecek.
Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker ise “Uludağ’ın turizm potansiyeli ve mevcut durumu” üzerine bilgilerini paylaşacak. Bursa Dağcılık Kulübü Üyesi İlhan Peksun da “Bursalıların Uludağ ile sosyal-kültürel etkileşimleri” üzerine deneyimlerini aktaracak.
Panel kapsamında 25 Eylül 2010 günü bir de Uludağ gezisi var. Dolubaba-Sanatoryum-Sarıalan-Oteller Bölgesi Kayak Evi-Bakacak güzergahındaki gezi de, paneldeki tüm konuları katılımcıların yerinde görmelerini sağlayacak.