Saadet’te ortam sertleşiyor… Erbakan kanadından, kurultay kararı almayan Kurtulmuş’a çok ağır tepki

Saadet Partisi’nin kurultay sonrası toplanan Genel İdare Kurulu’nda başkanlık divanı belirlendi. Yeni başkanlık divanında, Bursa’dan Ahmet Sünnetçioğlu’nun Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini koruduğu görüldü.
Listede Bursa’dan başka isim yer almadı.
Ancak…
GİK’in ilk toplantısında, partinin kurucusu ve efsane lideri Necmettin Erbakan’ın öncülük ettiği olağanüstü kurultay isteğini reddetmesi, Saadet Partisi’nde ortamın sertleşmesine neden oldu.
İmza toplayanlar, 850 delegesinin olağanüstü kurultay istediğine dair başvuruyu yaptıklarını söylüyorlar.
Buna karşılık…
Başvuruyu reddeden SP yönetimi, gelen 650 başvurudan 33’ünün imzalarını geri çektiğini, bu nedenle isteğin düştüğünü açıkladı.
Bu da…
Erbakan kanadının sert tepkisine yol açtı.
Dahası…
Bu kanadın açıklamasında SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve yönetimi için çok ağır ifadeler kullanılıyor:
“Biz Milli Görüş’çüler olarak Çeyrek Genel Başkan Numan’ın ve onun emir erlerinin aldığı kararı kınıyoruz. Hem Milli Görüşçü olduğunuzu iddia edeceksiniz, hem de liderinize itaat etmeyeceksiniz. Bilinmelidir ki lidere itaat etmeyene itaat edilmez. Numan Kurtulmuş ve ekibi apaçık isyan bayrağı çekmiştir. Yazıklar olsun…”
Açıklamada…
Erbakan’ın isteğine karşın olağanüstü kurultay kararı almayan GİK üyelerine de ağız sözler sarf edilirken, “Erbakan Hocamıza itaat etmeyenlerin bu davada yeri yoktur” deniliyor.
Sonra da…
GİK üyelerine şöyle sesleniliyor:
“Ey GİK üyeleri kendine gelin… Milli Görüş liderinin apaçık kongre emrine karşı gelmeyin… İtaatten vazgeçmeyin… Şerefinizden olmayın…”
Ardından…
Tepkilere SP teşkilatları, hatta üyelerinin katılmaları isteniyor.
Bunun için de…
SP Genel Başkanı Kurtulmuş’un biri 0532, diğeri 0533 ile başlayan iki özel cep telefonunun numaralarına açıklamada yer veriliyor. Kurtulmuş’un ayrıca telefon ve faks numaralarıyla mail adresi de açık açık yazılıyor.
Parti tabanının arayıp tepki vermesi isteğiyle Erol Erdoğan’ın da cep ve sabit telefonlarıyla, faks numarası ve biri partiye ait, diğeri özel iki mail adresi de açıklamada duyuruluyor.
Açıkça söylemek gerekirse…
Böyle bir sertleşme SP’nin alışık olduğu bir durum değil. Bugüne kadar Erbakan onaylı yönetimlere sahip olan Saadet’te şimdi Erbakan destekli olarak başlayan yönetime başkaldırı bir kırılma noktasının habercisi özelliğini taşıyor.

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]