DSP’den sessiz ama etkili referandum çalışması: Mahalle ve çarşılarda bire bir temas

Siyaset şu sıralar iki cephe: Evetçiler ve Hayırcılar. Bir yanda, AK Parti ağırlıklı olmak üzere “evet oyu” isteyen siyasi partiler, diğer yanda CHP ve MHP’nin daha çok öne çıktığı “hayır oyu” için çalışan siyasi partiler var.
Bir de…
Çok fazla dikkat çekmeden, ama yöntem olarak etkin bir çalışma izleyen partiler var.
Örneğin…
Demokratik Sol Parti uyguladığı çalışma yöntemiyle diğer partilerden çok farklı bir konumda.
Geçenlerde…
DSP Genel Başkanı Masum Türker’in üç günlük Bursa turunda da bu farklı yöntem öne çıkmıştı. DSP miting ya da kalabalıkları toplamayı hedefleyen bir çalışma yöntemi uygulamıyor.
Bunun yerine…
Vatandaşlarla bire bir buluşmayı ve referandumda “neden hayır oyu verilmesi gerektiğini” bire bir anlatmayı tercih ediyor.
Onun için de…
Gözden uzak bir şekilde, mahallelerdi ve çarşılarda çalışıyor.
Nitekim…
Türker’in ardından Bursa’ya yarın da DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal geliyor.
Önce DSP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyecek olan Aksakal’ın programında Kamu-Sen ziyareti var. Bu ziyaretin ardından da Setbaşı’ndan başlamak üzere tüm tarihi hanlar vc çarşılar bölgesi ziyaret edilip esnafla bire bir temas sağlanacak.
Bu arada…
Cumartesi günü nedeniyle çarşılardaki yoğunluk da değerlendirilecek ve daha çok vatandaşla temas fırsatı elde edilecek.
Akşam ise…
Osmangazi ilçesi yoğunluklu olmak üzere, siyasi propaganda yöntemleri arasında etkileşimi daha yüksek olan mahalle bazında tarama yöntemi uygulanacak.
DSP İl Başkanı Murat Özbilge yaptığımız görüşmede, “Biz sessizce ama etkili olarak zaten her gece 20-25 yerde konuşma yapıyoruz. Bu çalışmalarımıza Sayın Genel Başkan Yardımcımız da katılacak” dedi.