DP Yıldırım’da suçlamayla gelen sürpriz istifanın perde arkası

Demokrat Parti ve Anavatan Partisi’nin birleşmelerinden, merkez sağın yeniden toparlanması adına sinerji oluşması bekleniyordu. Bu da alternatif arayan siyaset için bir çıkış yolu gibi görülüyordu.
Ama olmadı…
İki partinin gecikmiş birleşmelerinden beklenen sinerji doğmadığı gibi, yıllarca birbirleriyle mücadele etmeye alışan iki partinin kadroları bir araya geldiklerinde pek uyum sağlayamadılar.
Daha çok da…
DYP döneminden gelen DP kadroları, Anavatan kadrolarını içlerine almaya pek yanaşmadılar.
Dahası…
DP’de özellikle olağanüstü il kongresi süreci Anavatanlı kadroların tasfiyesine dönüştü.
Böyle olunca…
Kendilerini önce itilip dışlanmış hisseden Anavatan kadrolarından kimi isimler, yeni partilerinde siyaset yapma olanağı bulamayacaklarını görünce ayrılmaya başladılar.
Kalanlar da geçen hafta, Anavatan’ın son il başkanı Meliha Bağcıoğulları’nın çağrısıyla, bundan sonra ne yapacaklarını konuşup tartışmak üzere toplantıda buluşup içlerini döktüler.
Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Orhan Efe’nin de bulunduğu toplantıda DP kadrolarına sitem eden isimlerden biri de DP Yıldırım İlçe Başkanvekili Erdal Altun’du.
Hatta…
Toplantıya katılanların aktardıklarına göre, Altun yaptığı konuşmada “Yıldırım’da bize eziyet ediliyor” demişti.
İşte…
Bu konuşma DP Yıldırım’ın salı akşamı yapılan haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı sırasında gündeme geldi.
Aslında…
DP Yıldırım, birleşme sürecinden bu yana iki partiden eşit sayıda isme yer veren ve sorunsuz yürüyen tek ilçe olarak dikkati çekiyordu.
Nitekim…
Altun’un katılmadığı toplantıda, yönetimde bulunan Anavatan kadrolarından kimi isimler de Erdal Altun’un konuşmasını doğru bulmadıklarını dile getirdiler ve eleştirdiler.
DP Yıldırım İlçe Başkanı Turgut Topçu’nun hiç karışmayıp sessiz kaldığı bu tartışmalar sonunda genel anlamda Altun’un yaptığı konuşmayla haksızlık ettiği sonucuna varıldı.
Fakat…
Bu tartışmalar sabah sürpriz bir istifaya neden oldu.
İlçe Başkanvekili Erdal Altun, kendisinin katılmadığı toplantıda arkasından hoş olmayan sözler söylendiği gerekçesiyle hem başkanvekilliği görevinden, hem DP’den istifa ettiğini açıkladı.
Hem de…
İstifasını duyururken yaptığı açıklamada, kendisini sırtından vurduklarını düşündüğü ve bozguncu olarak nitelediği bazı kişilere hakkını helal etmeyeceğini ifade etti.
Altun istifa açıklamasında, DP kadrolarının Anavatan’dan gelenleri kabullenip içlerine sindiremedikleri suçlamasına bir kez daha yer verirken, adı demokrat olan bir partiye bunların yakışmadığını vurgulayarak “Bursa’da çok sayıda arkadaşımız kırgınlık, küskünlük yaşadı” dedi.