CHP Gemlik’te Muharrem İnce ile referandum atağına kalkıyor, Nilüfer’de de sahaya çıktı

Son dönem Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde yıldızı parlayan bazı siyasetçiler var. Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Meclis çalışmalarındaki performansıyla kamuoyunun giderek daha çok tanıdığı ve ilgiyle izlediği siyasetçilerden biri.
Özellikle…
Meclis’te yaptığı ve AK Parti hükümetinin 8 yılını özetleyen konuşması internette tıklanma rekorları kırdı.
İşte…
CHP’nin yeni dönemde yıldızı parlayan siyasetçilerinden biri olarak dikkati çeken Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce 15 Mayıs 2010 Pazar günü Gemlik’e geliyor.
Gelme nedeni ise…
CHP Gemlik İlçe Başkanı Cem Güler’in verdiği bilgiye göre, 22 Ağustos’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçildiği kurultay sonrası Gemlik’te CHP’ye üye olan 250 kişi için düzenlenecek rozet takma töreni.
Pazar günü saat 18.00’de Gemlik Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek rozet takma töreninin ardından İnce, 12 Eylül’deki referandumda neden hayır oyu kullanılması gerektiğine dair bir de konuşma yapacak.
Bu arada…
Gemlik’te Muharrem İnce ile atağa geçen CHP, referandum kampanyalarına yönelik çalışma anlamında Nilüfer’de de sahaya çıktı.
CHP Nilüfer İlçe örgütünün organize ettiği ve yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda parti örgütüne, referanduma sunulan ve 12 Eylül’de halk tarafından oylanacak olan anayasa değişikliği paketi anlatıldı.
CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın da katıldığı geniş toplantıda CHP’nin eski Bursa milletvekillerinden ve eski Parti Meclisi üyelerinden Yahya Şimşek anayasanın değiştirilen maddelerinin hem yorumunu yaptı, hem de bu değişikliklere neden hayır oyu verilmesi gerektiğine dair katılanları bilgilendirdi.
Toplantının açılışında konuşan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Metin Çelik ise, anayasanın bu maddelerinin değiştirilmesiyle demokratik bir anayasa hazırlanmış olmayacağına vurgu yaparak şunları söyledi:
“Örneğin; dokunulmazlıklar aynen korunduğu gibi,12 Eylül ürünü olan RTÜK, YÖK gibi kuruluşlar aynen kalmaktadır. Halkın iradesinin TBMM’ne yansıması önünde engel olan seçim barajında hiçbir değişiklik yoktur.”
Bu arada…
Genel seçime bir yıldan az süre kala kamuoyu araştırmalarında AKP’nin gerilediğini, CHP’nin oylarının ise arttığını kaydeden Çelik, yapılan yolsuzlukların hesabının sorulacağını, o nedenle de “AKP’nin kendisine gerekli olan anayasa değişikliklerini yaptığını” söyledi.
Bu toplantıyla…
CHP referandum kampanyası kapsamında Nilüfer’de de sahaya çıkmış oldu.