Meydanda moral arayan CHP`nin 10 gün hesabı Şehreküstü Meydanı bugün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal`ı ağırlıyor.

Meydanda moral arayan CHP`nin 10 gün hesabı  Şehreküstü Meydanı bugün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal`ı ağırlıyor. CHP İl örgütü, sönük buldukları AK Parti mitinginden daha kalabalık miting hedefliyor. Meydandan alacakları moral son 10 gün için önemli…

Sandığa 10 gün kala, gördüğümüz şu: Genelde iki partinin yarıştığı bir seçim izliyoruz.

Yine…

Bazı ilçelerin özel durumları dışında genelde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin alternatifi olarak Cumhuriyet Halk Partisi yarışıyor. Karşılaştırmalar da genelde iki partinin adayları arasında yapılıyor.

Böyle bir ortamda…

Şehreküstü Meydanı’nda bugün Deniz Baykal’ı ağırlayacak olan CHP İl örgütü, AK Parti mitingini geçmeyi hedef aldı.

Bu amaçla da…

Son üç gündür ilçelerle yapılan toplantılarda, miting meydanına ulaşım planlamaları gözden geçiriliyor.

Dün hem CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile, hem de Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü ile miting hazırlıklarını konuştuk.

İddialıydılar…

Sönük ve geçmiş yılların çok gerisinde kaldığına inandıkları AK Parti mitingine katılan kalabalıktan çok daha fazlasını toplayacaklarına inanıyorlardı.

Siyaset iddia işidir.

O nedenle, CHP kurmaylarının seçime 10 gün kala en önemli rakiplerinden daha çok kalabalık toplamayı hedeflemeleri, sandık yarışı açısından da önemli.

Kaldı ki…

CHP örgütünü iddialı olduğu kadar moralli de gördük. O maralle de miting öncesi meydandan kent girişine kadar her yeri süslediler.

Öyle ki…

Dün akşam saatlerinde gazetedeki odamızın penceresinden baktığımızda, Kestel ve Gürsu kavşakları arasının CHP bayrakları ve Baykal posterleriyle süslendiğini gördük.

Bir de meydan moral verirse, CHP son 10 güne daha farklı girer.

Bursa’yı ilgilendiren ortak konuya, kamuoyunun da dahil edilip tartışılmasını çok özlemiştik

Seçime 10 gün kala, kamuoyunun en yakından ilgilendiği konuda Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir Adayı Recep Altepe önemli bir hamle yaptı.

“Sakalı amcalardan en uzak ilçeye kadar nereye gitsek herkes stadı ve Birsaspor’u soruyor” diyen Altepe, seçildiği takdirde tartışmak üzere 4 mimarlık bürosu tarafından hazırlanmış 5 yeni Atatürk Stadyumu projesini dün medyaya tanıttı.

Bunu da…

Seçim sonrası zaman kaybetmemek ve ilk taslak projeleri görüp zaman kazanmak adına yaptı.

Bursa’nın duyarlı olduğu bu konuda kendiliğinden harekete geçerek proje üreten 4 mimarlık bürosundan 3’ünün Bursalı olmasını da önemsedik.

Çünkü…

Stadın önemini ve kentlihnin bakışını biliyorlar.

En önemlisi…

Kenti ilgilendiren konulardaki tartışmaya daha şimdiden kent kamuoyunun dahil edilmesi, hazırlanan taslak projelerin tanıtılması Bursa’nın özlediği bir şeydi.

Gördük ki…

Seçime “favori” giren Altepe zaman kazanmayı hedeflerken, kent kamuoyunun ortak noktası olan konuda tartışma da sağlıyor.

••••••••••

İlk olarak…

Galatasaray’ın Seyrantepe stadı inşaatının tatbikat projelerini yapan Ekare Mimarlık’ın projesini dinledik.

Göz alıcı 40 bin kişilik stadın 15 günde bir kullanılan yapı olmaması için de, Fenerbahçe Stadı gibi alışveriş merkezleri, restoranlar, yaşam alanları hedefliyor.

Hatta…

Kültürpark’a bakan bir otel bile söz konusu.

Bursalı firmalardan Piray Mimarlık iki ayrı proje açıkladı.

Üstelik…

Stada ulaşım için yol çözümleri de ortaya koydu. Örneğin, Kükürtlü Caddesi’nden gelişin Çekirge Caddesi’ni kesmemesi için, Stadyum Kavşağı’nın ışıksız çözümünde Çekirge’ye gideceklere ve stadın kuzeyine düşünülen yeraltı otoparkından çıkıp Merinos yönüne gideceklere alttan geçişler öneriyor.

Projelerin biri 44 bin kişilik.

Güneş panellerinden üretilecek enerjiyi stat, Kültürpark ve yakın çevre kullanabilecek. Tedaş’a elektrik satılması halinde stadyum 8 yılda kendini amorte edip, 9. yıldan itibaren 850-900 milyon TL kazanabilecek.

Firma ikinci projesinde ise 33 bin kişilik bir stat öneriyor. Bu stada üstten bakılınca, tribünlerinin üstünün hilal şeklinde kapatıldığı görülüyor.

Yine Bursa firmalarından Sözüneri Mimarlık ise orijinal bir proje ortaya koydu. Yerde kıvrılıp yatan timsah şeklindeki 40 bin kişilik stadın kaplaması çok ilgi çekiciydi.

Firma ayrıca, Osmangazi Kaymakamlığı’na kadar olan bölümün açılarak bir de meydan ortaya çıkarılmasını hedefliyor.

Aynı zamanda Bursa Mimarlar Odası Başkanı olan Şenol Şimşek de özgün bir mimari sundu.

Stadyumun yanında kuleye iple bağlanmış görüntüsü veren, beyaz ve yeşil renklerin kullanıldığı tribün üstü örtüyü çok ilginçti.

Projede Teksas için “daha çok ses çıkaracak özel tribün” dizaynı da ilgimizi çekti.

Statla birlikte kulenin özellikleri de kentin günlük yaşamına katkı amaçlıyor.

••••••••••

Sonuçta…

Bursa Atatürk Stadı için çözümler öneren fikir ve konsept çalışması Altepe seçilirse tartışılacak.

Bu arada…

Recep Altepe, maçlar devam ederken tribün tribün yıkarak stadı 2 yılda tamamlamayı ve Büyükşehir kaynaklarıyla başlamayı düşünüyor.

Osmangazi’de sessiz yarış

Seçimin çekişmeli geçtiği yerler kamuoyunun daha çok ilgisini çekiyor.

Yarışın nefes nefese geçmesi nedeniyle merakla izlenen yerler arasında Nilüfer, Yıldırım, Mudanya ve Gemlik öne çıkıyor.

Büyükşehir’deki seçim atmosferi son günlerde sertleşti. Adayların ve parti temsilcilerinin söylemlerine yansıyan sertliğe ve polemiğe karşın, Adalet ve Kalkınma Partisi rüzgarını etkileyecek bariz bir gelişme gözükmüyor.

Buna karşın…

Osmangazi’deki sessiz yarışın içinde kendine özel bir hareketliliğe tanıklık ediyoruz.

Hiç kuşku yok ki…

Seçimi çekişmeli hale getiren hamleler öncelikle Demokrat Parti Adayı Yakup Aktaş’dan geliyor.

3 dönem belediye başkanlığı yaptığı Emek’in kapatılmasından sonra Osmangazi’ye soyunan Aktaş, yeni partisi DP’ye umulandan fazla can verip, hareket getirmiş durumda.

Çünkü…

Osmangazi’de nereye gidilse, Yakup Aktaş’ın oradan geçtiği ve geçerken de iz bıraktığı görülüyor.

Genel kanı…

AK Parti Adayı Mustafa Dündar’ın gerek genel eğilim ve gerek Büyükşehir Adayı olan Recep Altepe’nin Osmangazi’de bıraktığı rüzgar nedeniyle sorun yaşamayacağı yönünde.

Ama…

Yakup Aktaş da önemli hamleler yapıyor.

Şimdiden…

Diğer ilçelerdeki yarışlarda ortaya çıkan sıralamayı Osmangazi’de Aktaş’ın kesinlikle değiştireceği görülüyor.

Hatta…

Dündar’la yarışır durumda olduğunu da söylemek mümkün.

Sena Kaleli’ye Ördekli cevabı

Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir Adayı Başkanı Recep Altepe, gazeteciler aracılığıyla sorular yönelten Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Adayı Sena Kaleli’nin Ördekli ile ilgili sorusuna cevap verdi.

Osmangazi Belediyesi’nin kente kazandırdığı tarihi eserlerden Ördekli Kültür Merkezi’nin herkese açık bir mekan olduğunu, dileyen siyasi partilerin kongre, dileyen sivil toplum örgütlerinin toplantı ve panel yapabildiklerini, ücret de alınmadığını kaydeden Altepe şunu da ekledi:

“Osmangazi Belediye Başkanlığı görevim devam ediyor. Bir yandan seçime hazırlanırken diğer yandan hizmeti sürdürüyoruz. Onun için burada çalışma odam var. Ama burası seçim bürosu değil”

Bu arada…

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da, seçim bütçelerini seçimden sonra açıklayacağını söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 18-03-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*