
Bursa’ya… 1976 yılında İlahiyat Fakültesi öğrencisi olarak geldi. 1980’de mezun olduktan sonra farklı illere gitti, ama Bursa’da Kestel Müftüsü olarak bilindi.
Almanya’da Mainz Başkonsolosluğu’nda Din Hizmetleri Ateşesi oldu. Yurda Bursa İl Vaizi olarak dönse de Diyanet İşleri Başkanlık Müşavirliği göreviyle Ankara’ya gitti.
Emekli olunca Bursa’daki ailesinin yanına kesin dönüş yaptı.
Çeşitli illerde…
Vaizlik, müftülük gibi görevlerde 47 yıl kamu hizmeti yapan İbrahim Sezer’in üniversiteden beri yaşadığı Bursa’da çok dostu var.
Nitekim…
Batum’da düşman cephaneliğini dinamitlerken yaralanıp Trabzon’a getirilen, yaşamayacağı düşüncesiyle, boşa gitmesin diye çay bile verilmeyen dedesi Mehmet Efendi’yi anlattığı Sevgi Hayattır İyilik Kurtuluştur şiir kitabını getirdiğinde dostların kulaklarını çınlattık.