Uludağ ve Bursa Teknik üniversitelerine bütçe sürprizi

Türkiye’nin 2015 yılı bütçesiyle ilgili görüşmeler Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesindeki Plan Bütçe Komisyonu’nda başladı.
Böylece…
Kurumların merkezi bütçeden alacakları paylar da görüşmeler sırasında gündeme gelmeye başladı.
Bu kapsamda…
Üniversite bütçeleriyle ilgili hazırlanan icmal listelerinde Bursa’da eğitim ve öğretim veren iki devlet üniversitesinden Uludağ Üniversitesi’nin 2015 yılı bütçesinden alacağı pay 336 milyon 899 bin lira olarak bütçede yer aldı.
Geçen yıl 310 milyon 501 bin liralık bütçeye sahip olan Uludağ Üniversitesi, yeni yılda bütçesinde yüzde 8.50 artış sağlamış oluyor.
Yanı sıra…
Bursa Teknik Üniversitesi’nin bütçesi de merkezi yönetim bütçe taslağında 35 milyon 622 bin lira olarak yer aldı.
Geçen yıl 34 milyon 207 bin liralık bütçeye sahip olan Bursa Teknik Üniversitesi de 2015 yılı için bütçesinde yüzde 4.13 artış sağlamış oluyor.
Gördüğümüz kadarıyla…
İki üniversite için de 2015 yılı bütçeleri kısıtlama anlamında sürpriz oldu.
Gerçi…
Listeye merkezi yönetim tarafından konan bu rakamların komisyon ya da TBMM Genel Kurulu görüşmeleri sırasında arttırılmaları söz konusu. Bununla birlikte, yıl içinde ödenek aktarmaları yoluyla da bütçelerin genişlemesi mümkün.
Özellikle…
Kampus inşaatına başlayabilmek için öncelikle arazideki kamulaştırma ve plan çalışmalarının tamamlanmasını bekleyen Bursa Teknik Üniversitesi, inşaat sürecinde bütçesinin artmasını bekliyor.