Laleli Ulu Şehir’den sonra Evvel Şehir’li Cumalıkızık!

Valilik tarafından yaptırılan Bursa Şehir Logosu kentle ilgili toplantılar ve organizasyonlarda kullanılmaya başlandı. Logo, Bursaspor’un maçlarda giydiği formalarda da yer alıyor.
Bir yandan da..
Logoyu içine sindiremediğini düşünen geniş bir kesim var. Gerçi, logonun içimize sinmediğini ifade ettiğimiz yazıdan sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu nezaket gösterdi ve eleştiri kabul edilebilecek cümlelere tek tek cevap verdiği mektup gönderdi.
Özellikle de…
Logoda yer alan lale figürünün Bursa ile ilgisini ve uyumunu mektupta özenli bir dille anlatıyor.
Bununla birlikte…
Bir de Bursa Şehir Logosu’nu hazırlayan İstanbullu firmanın hazırladığı, ama henüz açıklanmayan Cumalıkızık konulu tanıtım filmi var.
Filmi izlerken…
Son Osmanlı Köyü tanımıyla takdim edilen Cumalıkızık’ı hiç görmemiş bir senaristin televizyon dizisinden esinlendiği izlenimi edindik. Kurgudaki geçmiş ve bugün bağlantısı da iyi anlatılamadığı için tarihi kişilikle köy sokaklarında dolaşan turistler ve köylüler iç içe geçiyor.
Bu arada…
Şehir Logosu’nda patenti Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ait olduğu anlaşılan Ulu Şehir tanımı kullanılıyordu. Cumalıkızık tanıtımında ise Evvel Şehir Bursa tanımı yer alıyor.
Galiba…
Önümüzdeki günlerde Bursa’yı yeni bir tartışma bekliyor.