Sahipsiz ve öksüz, sorunlu bir şehir: Türkoğlu’nun gözüyle Bursa

Sahipsiz ve öksüz, sorunlu bir şehir: Türkoğlu’nun gözüyle Bursa - Ahmet Emin Yilmaz
Sahipsiz ve öksüz, sorunlu bir şehir: Türkoğlu’nun gözüyle Bursa - Ahmet Emin Yilmaz

Sohbetimizde… İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’na, sesi olduğu Bursa’nın en önemli sorununu sorduk.
Gördüğü şu:
“Bursa’nın en önemli konusu 1/100 binlik plan olmayışı. Bütün dertler ve sıkıntıların temelinde bu var. Ne yazık ki, yakında çıkacağı umudum yok.”
Şuna dikkat çekti:
“Planlama Ajansı çalışmayı Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderdiğini söylüyor, ama halen gelişme yok. Öyle olduğu için de kim güçlüyse, kimin sözü geçiyorsa şehir onun elinde kalıyor.”
İddiası şu:
“Bursa sahipsiz ve öksüz, sorunlu bir şehir.”
Projelerden örnekler verdi:
“2016’da gelmesi gereken hızlı tren gelmedi. 2024’te açılması gereken Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi açılamadı. Trafik içinden çıkılmaz oldu. Deprem riskine rağmen kentsel dönüşüm yok. Şehir Hastanesi Metrosu bitmedi.”

Deniz Baykal: Yaşanan son kopma farklı misyonla gerçekleştirildi - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

Deniz Baykal: Yaşanan son kopma farklı misyonla gerçekleştirildi

CHP’nin… Türkiye’nin kurucu partisi olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Av. Deniz Baykal şuna dikkat çekti: “Bütün siyasi partiler CHP gövdesinden doğdu. Bunlar zarar veren ayrılıklar değil, demokrasinin gereği farklı düşüncelerdi. Son ayrılık siyasi kopma dışında, 🟢