Düşüncemiz şu… Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey doğru bir yaklaşımla, her ay basın toplantılarıyla kamuoyunu bilgilendirmeyi önemsiyor.
Bu ay…
Giderek büyüyen ulaşım sorunu için yapılanları ve yapılacakları bugüne kadarki en teknik ve en ayrıntılı değerlendirmelerle anlattı.
Yalnızca sunumun 1.5 saat sürmesi de hazırlığın titizliğini gösteriyor.
Tabloyu…
4.5 kilometre genişliğinde ve 45 kilometre uzunluğa ulaşan Bursa için Bozbey’in ulaşım manifestosu olarak tanımlamak mümkün.
Nitekim…
Ayrıntıları Olay’ın haber sütunlarında yer alan yeni yollar ve yeni kavşaklar projeleri dikkat çekici.
Yıldırım’ı Kestel’e Ankara Yolu’nun üzerinden bağlayacak yol mevcut trafiği rahatlatacak. Yapımına Yakın Çevre Yolu olarak başlayıp Otosansit Kavşağı’na bağlanan 11 Eylül Bulvarı da Gürsu’ya ulaşacak.
Böylece…
Ankara Yolu kuzeyden ve güneyden iki yeni yolla rahatlayacak.
Yanı sıra…
Kentin yazlık bölgesi olmaktan çıkıp genişleme alanına giren Mudanya’ya ulaşım sorununu toplu taşımayla rahatlatmak için metrobüs düşünülmüştü.
Fakat…
Başkan Bozbey’in ifadelerinden anladığımız kadarıyla, yolda bir şerit ayırmak gereken metrobüs yerine Emek İstasyonu-Mudanya İskelesi arasında çok yolculu hızlandırılmış otobüs çalışacak.
Temeli atıldığında nisan sonu hedefi konan Geçit Köprüleri için Bozbey bu kez mayıs sonu ifadesini kullandı. Bu da, “Acaba yaz sonuna mı kalacak?” kaygısına yol açtı, ama çalışmanın hızlı gittiği de görülüyor.
Kavşaklar arasında…
Orhaneli Yolu’ndaki Beşevler ve ilerisindeki Çamlıca kavşaklarının zeminden yükseltilmiş yol projeleriyle katlı kavşağa dönüşmesi projeleri heyecan verici.
Ata Bulvarı-Çalı yolunda Küçük Sanayi girişindeki tepenin alttan tünelle geçilecek olması da giderek büyüyen bir düğümü çözecek.
11 Eylül Bulvarı’ndaki Botanik Kavşağı da nihayet yolu kesmeyen katlı kavşakla kurtulacak.
