Öğrenciler yurt için kenti baştanbaşa geçmeyecek: Kent yanlışı düzeliyor

Yıllar önce… Bursa Uludağ Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin tek toplu ulaşımı otobüstü. Kent merkezinden Görükle Yerleşkesi’ne gidip gelmek uzun belediye otobüsü yolculukları gerektiriyordu.
Dahası…
Üniversite için Bursa dışından gelenlerin kaldıkları Kredi Yurtlar Kurumu yurtları ise Arabayatağı’nın üst tarafında, Polis Koleji’nin olduğu yerdeydi.
Bu da…
Öğrencilerin her sabah kentin doğusundaki Arabayatağı’ndan batısındaki Görükle’ye gidip gelmelerini zorlaştırıyordu. Aynı yolculuk, akşam en batıdan en doğuya tekrarlanıyordu. Bursaray olmadığı için aktarmalı hatlarla gidip gelen öğrencilerin zamanları yolda geçiyordu.
Sonra…
Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi’ne dev bir yurt yapıldı ve öğrenci rahatladı. Fakat, Bursa Teknik Üniversitesi kentin doğusundaki Mimar Sinan Yerleşkesi’nde eğitime başlayınca öğrenci trafiği yeniden ortaya çıktı.
Bu kez de…
Görükle Yerleşkesi’ndeki yurtta kalan öğrencileri her sabah Yıldırım’daki Mimar Sinan’da bulunan BTÜ yerleşkesine gidip akşam dönmeye başladılar.
Gerçi…
Bursaray sayesinde, geçmiş yıllardaki aktarmalı eziyet yaşanmıyor, ama bu bile kent planlaması adına önemli bir yanlıştı.
İşte…
Bu kent yanlışını ortadan kaldırmak için ilk adımlar geçen dönem atıldı.
Dönemin AK Parti Bursa Milletvekili olan Son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun takibi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin’in de Ankara’dan desteğiyle BTÜ yanında iki büyük yurt inşaatına başlandı.
O inşaatlar…
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın takibinde.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin ve AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya’yla inşaatlarda incelemeler yapan Kılıç güzel haberler verdi.

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]