Spor Bakan talimatı verdi, en büyük atletizm salonu atletlere kapılarını açtı

TURKiYENiN EN BUYUK ATLETiZM SALONU ANTRENMANLARA KAPILARINI ACTI
TURKiYENiN EN BUYUK ATLETiZM SALONU ANTRENMANLARA KAPILARINI ACTI

Süreç biraz maceralı ilerledi… Osmangazi Belediyesi ile Gençlik Spor Bakanlığı’nın yapımını yarı yarıya birlikte üstlendikleri Atletizm Salonu inşaatı 2017 sonunda bittiğinde, tartan pistin sorunlu olduğu görüldü.
Hatanın düzeltilmesi uzayınca da, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın, “Atletizm Salonu protokole uygun bitmezse ben de Türkiye’nin en büyük düğün salonu yaparım” açıklamasını bu sütunlardan aktardık.
Bunun üzerine…
Bakanlık 2020 yılında yeni pist ihalesi yaptı ve o çalışmalar tamamlandı.
Böylece…
İç hacim, teknik özellikler, yarış ve ısınma kulvar sayısı açısından Türkiye’nin en büyük; seyirci kapasitesi açısından İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük atletizm salonu hazır hale geldi.
Ne var ki…
Bu kez de resmi açılış beklendiği için kapılar açılmayınca, atletler, uzun yıllar Bursa’da Gençlik Spor İl Müdürü olarak görev yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Şahin’e ulaşıp durumu aktardılar.
O da…
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu bilgilendirdi.
Bunun üzerine…
Bakan hemen devreye girdi ve Atletizm Federasyonu ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nü arayıp “Atletlerin antrenman yapabilmeleri için Atletizm Salonu kapılarının açılması” talimatını verdi.
Yanı sıra…
Kasapoğlu salonla ilgili, “organizasyonlarda gerekli teknik malzemelerin alımı” talimatını da verdi ve “Osmangazi Belediyesi ile ortak projemiz olan Atletizm Salonu’nu uluslararası yarışmalara hazır hale getirin” dedi.
Talimattan sonra…
İnşaatı tamamlanıp hazır olmasına karşın resmi açılış nedeniyle bekleyen Atletizm Salonu kapılarını açarken, Bursalı atletler hemen pistlere çıkıp antrenmanlara başladılar.
Çünkü…
Türkiye Salon Atletizm Yarışları 5-6 Ocak 2022 tarihlerinde Bursa’da yapılacak. Onun hazırlıkları da başlamış oldu.