Açılalı 1.5 yıl olan Bursa Şehir Hastanesi, Türkiye’nin en iyi işleyen büyük hastanesi

BURSA SEHiR HASTANESi
BURSA SEHiR HASTANESi

Açıkça söylemek gerekirse… Yapılırken itiraz edenlerden biri bizdik. İtirazı da yatırıma değil, kente olan uzaklığına ettik.
Gerçekten de…
Çevre Yolu üzerinde Doğanköy bölgesindeki proje etkileyici olmasına karşın kent merkezine çok uzak bir yerdeydi. 4 Ağustos 2019 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapıldığında da düşüncemiz buydu.
Gerçi…
Şehir Hastanesi için bugüne kadar tek ulaşım projesini Karayolları yaptı ve hastane önüne yol altı dönel kavşak inşa etti. Raylı sistem ise yeni ihale edildi.
Ama…
İnsanlar bir şekilde Şehir Hastanesi’ne ulaşıyorlar. Çünkü, özel hastane ortamında hizmet veren bir sağlık devi ortaya çıktı.
Yani…
Bursa Şehir Hastanesi özgün projesi yanında, sağlık hizmeti anlayışıyla hastaların tercih ettiği ve zorlukları aşıp ulaştığı yer haline geldi.
Dahası…
İleride durum ne olur bilinmez, ama pandemi sürecinde Bursa’da sağlık hizmetlerinin yoğunluğunu Şehir Hastanesi üstlendi.
O nedenle…
Özellikle vakaların arttığı ve yatak ihtiyacının büyüdüğü günlerde herkese “Şehir Hastanesi iyi ki yapılmış” dedirtti.
Görüyoruz ki…
Bursa’da verdiği sağlık hizmeti ve işleyişiyle karşı olanların bile takdirini kazanan Bursa Şehir Hastanesi, genel değerlendirmelerde de farkını ortaya koymaya başladı.
Örneğin…
22 Aralık 2019 günü bu sütunlardan aktardığımız sohbetimizde, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir şöyle demişti:
“Bursa Şehir Hastanesi, büyüklüğü yanında işleyiş ve hizmet olarak Eskişehir ile birlikte örnek iki hastaneden biri.”
O söyleşide şunu da açıklamıştı:
“Japonya, bizim Şehir Hastaneleri modeline ilgi duyuyor. Japonya’dan bir heyet gelip Bursa Şehir Hastanesi’nde inceleme yaptı.”
Geldiğimiz noktada…
Ankara’da yapılan değerlendirmelerde Bursa Şehir Hastanesi’nin işleyiş olarak en iyisi kabul edildiğini duyuyoruz.
Bu başarıyı sağlayanları da kutluyoruz.