Muhteşem kongre sonrası BTTDD yönetimine kutlama ziyareti yapan Hakan Çavuşoğlu çağrı yaptı: Türkiye’deki dinamikler artık Batı Trakya’daki sorunlar için çözüm üretmek zorunda

BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ BURSA ŞUBESİ ZİYARETİ HAKAN ÇAVUŞOĞLU ALİ MOLLASALİH DR ALİ EMİNLATİF
BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ BURSA ŞUBESİ ZİYARETİ HAKAN ÇAVUŞOĞLU ALİ MOLLASALİH DR ALİ EMİNLATİF

İzleyenler aynı görüşte… Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi kongresi, katılımı ve verdiği mesajla bir dernek kongresinin ötesine geçti, büyük bir ailenin birlik-beraberlik kongresine dönüştü.
Gerçi…
Yunanistan’dan gelip kongreye katılan bazı belediye başkanları dönüşlerinde linç kampanyası ile karşılaştılar, ama kongrenin havası burada halen devam ediyor.
İşte…
Yunanistan’ın yanı sıra Batı Trakya camiasının yaygın olduğu yerlerde hâlâ konuşulan kongre sonrası; geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu hafta sonu, kongrenin Divan Başkanlığını yapan Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih’le birlikte BTTDD Bursa Şubesi’ni ziyaret etti.
Kendisi de…
BTTDD Bursa Şubesi Başkanlığı yapan ve bu görevden milletvekilliğine yükselen Çavuşoğlu, kongrede ikinci kez başkan seçilip güven tazeleyen Dr. Ali Eminlatif’i kutlayan Çavuşoğlu kongre duygularını da dillendirdi:
“Muhteşem bir katılım ve birlik-beraberlik içerisinde gerçekleştirilen kongreden büyük memnuniyet duydum.”
Şu mesajı da verdi:
“Hemşerilerimizin Türkiye’de yıllardır kronikleşen birçok sorunu çözüme kavuştu. Türkiye’deki dinamikler artık Batı Trakya’daki sorunlar için çözüm üretmek zorunda.”
Bu noktada…
Türkiye’deki tüm dinamiklerin Batı Trakya’da yaşayan Türklerin karşılaştıkları sorunları çözmek ve Batı Trakya Davası için birlikte hareket etmek zorunda olduklarını özellikle vurguladı.
Ziyarette…
BTTDD Başkanı Dr. Ali Eminlatif de, öncelikle verdiği destek için Çavuşoğlu’na teşekkür ederken şunları söyledi:
“Geçmiş 3 yıldan alnımızın akıyla çıkmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Fakat yeni dönemde yönetim olarak daha çok çalışmamız gerektiğini de biliyoruz.”
Şunu da ekledi:
Çünkü, sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu kongremizde gördük. Birliğimizin nasıl güçlü olduğunu da dosta-düşmana gösterdik.”