Hakan Çavuşoğlu açıkladı: Milli Eğitim Bakanlığı Bursa’yı okul öncesi ve mesleki eğitimi özendirmede pilot il olarak seçti

HAKAN ÇAVUŞOĞLU
HAKAN ÇAVUŞOĞLU
TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANI HAKAN ÇAVUŞOĞLU

Gördüğümüz kadarıyla… Umre ziyareti, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’na yaramış. Sabah bir araya geldiğimizde, manevi anlamda şarj olduğunu gördük.
Zaten…
Bunun verdiği enerjiyle de, 10 günlük aranın ardından siyaset sahasına hızlı bir dönüş yaptı. Gün boyu çeşitli ziyaretlerde bulundu, kendisine gelenleri dinledi.
Sohbet ederken de, Bursa eğitimi için çok önemli iki mesaj verdi.
Bir…
“Milli Eğitim Bakanlığı karar aldı. Okul öncesi eğitimde Bursa pilot il olarak belirlendi. Çok önemsenen uygulama önümüzdeki eğitim yılından itibaren başlayacak.”
Uygulamayı da anlattı:
“Okul öncesi eğitim, 5 yaş grubundaki çocuklarımızın okulla tanışmaları anlamına geliyor. Şu anda Bursa’da 38 bin civarı 5 yaş grubunda öğrenci eğitim alıyor. Önümüzdeki yıl 5 yaş grubunda toplam 50 bin civarı öğrenci olacağı tahmin ediliyor.”
Şunu da ekledi:
“Bakanlığımız bu uygulamanın yaygınlaşabilmesi için Bursa’yı pilot il seçti. Doğal olarak dersliklerimizi gözden geçiriyoruz, ne kadar yeni derslik gerektiğini belirliyoruz. Aynı zamanda yararlanabileceğimiz okulları da tespit ediyoruz. Hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz.”
Hedef şu:
“Devam eden ve yeni yatırım olarak planlanan inşaatlarımız var. Bunları bir an önce tamamlayacağız.”
İki…
“Yine Milli Eğitim Bakanlığımız mesleki eğitimi çok önemsiyor. Bu nedenle de ‘Mesleki Eğitimi Özendirme’ projesi geliştirildi. İşte o projenin uygulaması için de pilot il olarak Bursa seçildi.”
Şunu vurguladı:
“Mesleki eğitimi özendirme aynı zamanda hükümet politikası ve bu konuda hükümetimizin hedefleri var.”
Hedefleri de açıkladı:
“Birincisi istihdam merkezi olması. Bunun için de meslek liselerini burs vererek özendirme, istihdam sağlama yoluyla başarılı meslek liseleri ortaya çıkarmak istiyoruz.”
Yani…
“Meslek liseleriyle sanayiciyi buluşturacağız. Bu, istihdam için çok önemli.”