CHP İl Başkanı Şadi Özdemir’in hedefi şeffaf kongre: Kimin delege seçildiği önemli değil, nasıl delege seçildiği önemli!

CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR
CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR

Siyasette gözler partilerin kendi içlerindeki yapılanma süreci olan kongrelerde. MHP atamalar nedeniyle yasa gereği başlattığı ilçe kongrelerini bitirmek üzere. AK Parti delege seçimini yaptı, 15 Eylül’de Keles’le başlayacak ilçe kongreleri öncesinde değişim haritası üzerinde çalışıyor. Hatta İl Başkanı Cemalettin Torun’un görevi bıraktığını açıklamasıyla değişim başladı bile.
CHP ise delege seçimi arifesinde gün sayıyor.
Takvime göre…
26 Ağustos’ta mahallelerde delege seçimleri başlayacak. Sonrasında 30 Eylül-6 Kasım arasında ilçe kongreleri yapılacak. 7 Kasım-24 Aralık arasında da il kongreleri tamamlanacak.
İşte…
Takvimin işleyişinde başlangıç noktasını oluşturan, ilçe kongrelerini doğrudan etkileyecek olan mahalle delegeleri seçimi sürecini CHP İl Başkanı Şadi Özdemir’le konuştuk.
Söze…
“Delege seçimleri İl Yönetimi’nin işi değil, ilçe örgütlerimiz ilgileniyor” diye söze başladı ve çok net bir tavır sergiledi:
“Ayrıntılar bizim işimiz değil. Kim delege seçilmiş, biz buna bakmıyoruz. Çünkü taraf değiliz, taraf da olmayacağız.”
Şunun altını çizdi:
“Bizim tek hedefimiz var: Mahalle delegeliği seçimlerini şeffaf bir ortamda demokratik şekilde yapabilmek. Biz işin bu tarafıyız ve çok önemsiyoruz.”
Ardından…
“Onun için, kimin delege olduğu bizim için değil, ama nasıl delege seçildiği bizim için önemli” dedi ve devam etti:
“Biz kişiler üzerinden bireysel siyaset değil, toplumsal siyaset yapıyoruz. Hedefimiz de belli: Barışık, çalışkan, iktidarı hedefleyen parti modeli.”
Sonra da…
Uzun süredir dillendirdiği Bursa’daki CHP hedefini tekrarladı:
“Bursa’da en az 9 belediyeyi kazanmayı hedefliyoruz. Referandumda da gördük, bu hedefe ulaşabilecek potansiyelimiz ve siyasi gücümüz var.”
Şunu da ekledi:
“2019’a çok uzun zaman yok. Bunun bilinciyle tempoyu yükseltmeye çalışıyoruz.”