Bakanlık onaylamadı, ama Ankara’da takılan 100 binlik planı gelişmelere göre revize dip Bursa için fırsata dönüştürmek mümkün!

TARİH 27 EKİM 2011... BURSANIN GELECEĞİ PLARN ÇALIŞMASI
TARİH 27 EKİM 2011... BURSANIN GELECEĞİ PLARN ÇALIŞMASI
TARİH 27 EKİM 2011… BURSA’NIN GELECEĞİ PLAN ÇALIŞMASI

Aslında… Kentlerin bütününü uzun vadeli planlamak ve bu planı korumayı başarmak çok önemli. Hatta, kentler için asıl hedef bu.
Ne var ki…
Bursa gibi sürekli gelişen ve büyüyen üretim kentleri kendi inisiyatiflerinde olmayan gelişmelerin de etkisi altında kalabiliyorlar.
O nedenle…
Kentin Anayasası hedefiyle hazırlanan 1/100 binlik planları ve bu planlardaki ana hedefleri gelişmelere göre zaman zaman revize etmek gerekiyor.
Nitekim…
Hem 1998’de 2020 Strateji Planı olarak hazırlanan ve halen yürürlükte olan 1/100 binlik planın hedeflerinde, hem de 2011’de Büyükşehir ve İl Genel Meclisi tarafından eşzamanlı hazırlanan 2040 hedefli Bursa’nın Geleceği Planı’ndaki ana hedeflerde çok ciddi değişimler oldu.
Örneğin…
Plan hedeflerinin dışında yeni sanayi bölgeleri ortaya çıktı. Aynı şekilde ulaşım anlayışı ve araçlarına yönelik önemli değişimler yaşandı. Hatta, turizm hedefinde stratejik değişimler oldu ve farklı hedefler ortaya çıktı.
İşte…
Bütün bunları göz önüne alarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na takılıp kaldığı için onaylanmayan Bursa’nın Geleceği Planı’nı revize ederek elden geçirmek daha doğru olacağa benziyor.
Böylece…
Ankara’ya takılan plan Bursa için fırsat haline dönüşecek. Eldeki çalışmalar yeni gelişmeler ve bilgi değişimleri doğrultusunda soruna yol açmadan revize edilebilecek.