Meclis’te görüşmeleri tartışmalı başlayan yeni anayasa için Cumhuriyet Kadınları direniş başlattı!

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ
CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ

cumhuriyet-kadinlari-dernegiTBMM’de anayasa değişikliği görüşmelerinin başlamasından hemen önce Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Osmangazi ve Nilüfer şube başkanlarıyla bazı yöneticilerini ağırladık.
Dışarıdaki kar ve soğuğa rağmen yollara çıkmalarının tek nedeni var. O da, Türkiye’nin geleceğine yönelik tehlike gördükleri anayasa değişikliğinin Meclis’te kabul edilmemesi için uyarı yapmak istemeleri.
Nitekim…
Hem grup adına açıklamalar yapan Sevim Erol, hem de Osmangazi Şube Başkanı Aytaç Toker ve Nilüfer Şube Başkanı Türkan Alptekin önemli vurgular yaptılar.
“Cumhuriyetin kuruluşuyla kazanılan haklarımızı koruyup savunmak istiyoruz” diyen Cumhuriyet Kadınları Derneği temsilcileri Meclis’te görüşülmeye başlanan anayasa değişikliğini cumhuriyeti yıkmaya yönelik buluyorlar. Ayrıca, söylenenin aksine vatanın bölünmesi için temel taşlarının dizileceğini düşünüyorlar, Meclis’in hükümsüz hale geleceği kaygısı taşıyorlar.
Sonuç olarak…
Bu anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemini doğru bulmuyorlar.
Onun için de…
“Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan süreçte teklifin çekilmesini, çekilmezse de milletvekillerinin ret oyu vermelerini” istiyorlar.