İstanbul’un yolları gibi hava sahası da dolu… İnemeyen uçaklar için de en önemli alternatif Yenişehir Havaalanı

Geçenlerde… 19 Mayıs tatili için birkaç günlüğüne de olsa yurtdışına giden bir tanıdığımızla konuşuyorduk. “3 günlük tatil iyiydi, ama dönüşte İstanbul tam bir kâbus oldu” diye söze başladı.
Sonra da şunu anlattı:
“Tatilden dönüşte uçağımız Atatürk Hava Limanı’na inemedi, pistler ve çıkışlar doluymuş. O nedenle uçak İstanbul üstünde tur atmaya başladı.”
Ne hissettiğini söyledi:
“Başka bir ülkeden memlekete dönmüşsünüz, fakat uçağınız yere bir türlü inemiyor. Ne kadar korkunç bir duygu olduğunu anlatamam.”
Şunu da ekledi:
“Öğrendik ki, havadaki tek uçak biz değilmişiz. Çok sayıda uçak tur atıyormuş. Yani İstanbul’un karadaki yolları kadar hava sahası da dolu.”
Bu noktada…
Havada tur atarken yakıtı azalan uçakların yakın çevredeki havaalanlarına iniş için yönlendirildiğini de havadayken öğrenmişler.
Bütün bunları anlatan tanıdığımız, “Onca yoldan geldik, bir o kadar İstanbul’da havada kaldık. İndikten sonraki pasaport kontrolu da yoğunluk nedeniyle ayrı bir kâbustu” dedi ve ekledi:
“Havadayken Yenişehir Havaalanı’nın ne kadar önemli olduğunu anladım. İstanbul için alternatif, ama aslında yakınlığı nedeniyle İstanbul’un da büyük şansı.”
Dileği şu:
“Kim yapar, nasıl yapar bilemem, ama Yenişehir Havaalanı bir an önce İstanbul’a alternatif hale gelmeli. İstanbullu için de kurtuluş bu.”