CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’den farklı hesap verme yolu: Seçmene aylık çalışma raporu

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ DR. CEYHUN İRGİL
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ DR. CEYHUN İRGİL

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil siyasetin yenisi belki, ama sivil toplum örgütleri açısından çok köklü bir geçmişi var. Çalışmayı seviyor, vatandaşla bire bir temas kurmayı biliyor, en önemlisi ikna edip güven veriyor.
Başarılı bir operatör olduğunu ve hastalarıyla diyaloğunu da özelliklerine eklemek gerekiyor. Yani kendini sevdirmeyi başarmış biri.
Nitekim…
CHP’de yıllarca parti örgütünde çalışmış aday adayları arasından sıyrılıp CHP aday listesine ikinci sıradan girdi. Önce 7 Haziran’da, sonra 1 Kasım’da olmak üzere 5.5 ay arayla 2 kez milletvekili seçildi.
İzlediğimiz kadarıyla…
Meclis’te de kendine özgü bir halkla ilişkiler yöntemi izliyor. Bunlar arasında seçmene aylık bilgi raporu hazırlamak da var.
Nitekim…
TBMM’de 26. Dönem’in altıncı ayında yayınladığı, nisan ayı çalışma raporu dolu dolu bir Meclis etkinliği sergiliyor.
Örneğin…
“Son derece yoğun geçen altı ayın son günlerinde TBMM ‘şiddet’ atmosferine girdi. Cumhuriyet tarihinin belki de en zor parlamentosunda görev yapmaya çalışıyoruz” dedikten sonra nisan ayı süresince kendi faaliyetlerini tek tek sıralıyor.
Listede…
Nisan ayı boyunca katıldığı 32 etkinliği tek tek sıralarken, 7 köşe yazısına konu olduğunu vurguluyor.
Ayrıca…
5 soru önergesi, 3 Meclis araştırma önergesi verdiğini, 55 araştırma önergesiyle 1 genel görüşme önergesine imza koyduğunu, 2 kanun teklifi verdiğini, 2 kanun teklifine de imza koyduğunu açıklıyor.