CHP’de seçim nedeniyle durdurulan delege seçimleri sessizce başladı, ay sonunda da kongreler var

Aslında… CHP Parti Meclisi kongre takvimini temmuz ayında açıkladığında, ağustos ayında ilçelerde delege seçimlerinin tamamlanması hedefleniyordu.
Bir yandan…
7 Haziran seçimi sonrası hükümet oluşturulamadığı için yeni bir seçimin hızla yaklaştığı görülürken CHP Genel Merkezi kafa karışıklığı bile yaşadı. Aynı gün içinde önce delege seçimlerinin durdurulduğu, sonra da devam ettiği şeklinde iki farklı genelge bile yayınlandı.
Ardından…
1 Kasım’da seçim kararı alınınca da delege seçimleri durduruldu ve parti içi dinamizm seçime yönlendirildi.
Bu süreçte…
Bursa’daki 17 ilçeden 16’sı delege seçimini durdurdu, ancak Genel Merkez’den özel izin alan Gürsu delege seçimini tamamladı.
İşte…
Durdurulan o delege seçimlerinin yapılması için CHP Genel Merkezi 3 Kasım’da genelge yayınladı.
Genelgede…
Delege seçimlerinin hemen tamamlanmasının yanı sıra, 20 Kasım’dan 6 Aralık’a kadar olan sürede ilçe kongrelerinin yapılması istendi.
Genel Merkez genelgesinde, il kongrelerinin de 10 Aralık-3 Ocak arasında bitirileceği duyurulurken, kurultayın da ocak sonu toplanması hedefleniyor.
Bunun üzerine…
Geride bıraktığımız hafta sonu CHP ilçelerde sessiz sedasız delege seçimi yaptı. Bazı mahallelerde ağustos ayında delege seçimi yapan ilçeler delegelerini büyük oranda belirledi. Bu pazar delege seçimleri tümüyle tamamlanmış olacak.
Bu arada…
CHP İl Başkanı Zafer Yıldız dün ilçe başkanları ve il yönetimiyle ortak toplantı yaptı. Toplantıda ilçe kongrelerinin tarihlerinin çakılmaması için genel kalıplar belirlenirken, geride kalan 1 Kasım seçiminin de değerlendirmesi örgüt bazında yapıldı.