Başbakan Davutoğlu’ndan Bursa’ya mesaj: Umut dolu halimizi hiçbir odağın bozmasına izin vermeyeceğiz

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU
BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU

1 Kasım seçimi süreci başlarken ikisi Gökdere’de biri Merinos’ta olmak üzere Bursa’da 3 miting planlanmıştı. Gökdere’deki CHP mitingiyle Merinos’taki SP mitingleri 11 Ekim Pazar günü yapılacaktı. Ancak, Ankara’da yaşanan ve cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı olan canlı bomba eyleminin ertesi günü olduğu için iptal edildiler.
O süreçte…
Seçim çalışmalarını donduran Başbakan Ahmet Davutoğlu ise bugünkü AK Parti Bursa Mitingi ile yeniden meydanlara çıkıyor.
Dahası…
Seçime kadar 5 ya da 6 miting yapmayı planlayan Davutoğlu bugünkü Bursa mitingine önem veriyor.
Nitekim…
Terör saldırısından sonra halkla ilk buluşma olması, Gökdere’deki mitingi daha da önemli hale getirdiği gibi, dikkatlerin Bursa’ya çevrilmesine yol açtı.
Hatta…
AK Parti Genel Merkezi’nin de teşkilatlara bugünkü Bursa mitinginin dikkatle izlenmesi mesajı ilettiği kulağımıza geldi.
Çünkü…
Cuma namazını Ulucami’de kıldıktan sonra saat 14.00’te Gökdere’de meydana çıkacak olan Başbakan Davutoğlu’nun hem Ankara’daki terör saldırısı ile ilgili gelişmeler, hem de teröre karşı alınan önlemlerle ilgili Türkiye’ye çok önemli mesajlar vermesi bekleniyor.
Bir anlamda…
Çıkış mitinginde durum değerlendirmesiyle yol haritası açıklaması bekleniyor.
İşte…
Böylesine beklentilerin oluştuğu AK Parti Bursa Mitingi öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan Olay aracılığıyla Bursalılar için özel mesaj geldi.
Mesajına…
“Bursa’ya güveniyoruz” diyerek başlayan Başbakan Davutoğlu ardından “Balkanlar, Kafkaslar ve Anadolu’nun incisi Ulu Şehir Bursa’ya selam olsun” diyor.
Sonra da şöyle sesleniyor:
“Tarih yürüyüşümüz Bursa’dan başladı. Daha iyi bir geleceğe de yine Bursa’dan ve Bursa ile devam edeceğiz. Terörden, tehditlerden yılmak yok, yola devam.”
Şu güvenceyi veriyor:
“Uludağ gibi heybetli, Bursa ovası gibi mütevazı ve Mudanya-Gemlik sahilleri gibi umut dolu halimizi hiçbir karanlık odağın bozmasına izin vermeyeceğiz.”
Bu noktada…
Başbakan Davutoğlu çok özel vurgularla Bursa’ya yönelik duygularını paylaşıyor:
“Türkiye tarihinin ve hatta İznik dolayısıyla Batı tarihinin kilit şehri Bursa, büyüyen ekonomimizin de kilit şehirlerinden biridir. Biz Bursa’yı Emir Sultan hazretleri gibi derin ve Ulubatlı Hasan gibi cesur biliriz.”
Bir özel vurgu daha yapıyor:
“Türkiye’nin sakin gücü Bursa’yı sever ve ülkemizin üretken gücü Bursalılara güveniriz. 16 Ekim günü Ulu Cami’de ve sonra Bursa’nın kalbinde buluşacağız.”
Selamını da iletiyor:
“Birlik, dirlik ve iyilik diyarı Bursa’ya selam olsun.”