Asker aileleri asla yalnız değil… Mehmetçik Vakfı 7 temsilcilikten birini Bursa’da açtı

MEHMETÇİK VAKFI TEMSİLCİSİ İBRAHİM GÜVENMehmetçik Vakfı’nı herkes biliyor, tanıyor… Türk Silahlı Kuvvetleri’nde şehit ve gaziler dışında kalan, ancak görevdeyken sakat kalanlara ya da vefat eden askerlerin ailelerine yardım yapıyor. Askerlerin çocuklarına burs veriyor.
Yapı olarak…
Şube yerine temsilcilik sistemini tercih eden Mehmetçik Vakfı’nda Bursa bugüne kadar Kocaeli Temsilciliği içindeydi. Son düzenlemeyle 7 ilde temsilcilik oluşturuldu. Yeni temsilcilikler arasında Bursa da var.
Dahası…
Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi olarak Emekli Albay İbrahim Güven atandı. Yıllarca Işıklar Askeri Lisesi ve Askerlik Şubesi’nde görev yapan Emekli Albay Güven de zaten tanıdığı Bursa’da vakfı canlandırmak için harekete geçti.
Bir yandan da…
Mehmetçik Vakfı’nın kuruluş amacı olan görevdeyken sakat kalmış askerlerle vefat edenlerin ailelerine yardımları organize ediyor.
Bu yardımlar için de Vakfın iki kaynağı var.
Birincisi doğrudan nakdi bağışlar olarak yardım yapılabiliyor. Zekat ve fitre de kabul ediliyor.
İkincisi…
Bağışlanan gayrimenkullerin kira gelirleri yanında Kurban Bayramı’nda yapılan kurbanlık bağışları var. Geçen yıl Bursa’da kurban bağışları için kesim yeri hazırlanmış, fakat bazı sorunlar yaşandığı için bu yıl Bursa’da kesim yapılmayacak.
Onun yerine, dileyenler kurbanlıklarını Mehmetçik Vakfı’na bağışlayabilecekler ve adlarına kurban kesilecek.
Bir de…
Yardım yapmak isteyenler tüm GSM operatörleri için geçerli olan cep telefonlarından 2582’ye boş mesaj attıklarında 10 lira bağış yapmış olacaklar.